Magyarradar – imanexperiment

2015.07.19. 12:00, rerecorder

jnsfa.jpg

Nita acapella dalok, gimis csajbanda, metálzenekarok és akusztikus szerzemények után jutott el – már szólóban – az elektronikus spacepopig imanexperiment nevű projektjével, ami jövő kedden, július 21-én látható a Rakéta Fesztiválon.

Indulás éve: 2014.

Tag(ok): Nita (Ableton live, midi keyboard, sampler, vokál processzor, illetve a későbbiekben szeretnék elektromos gitárt is belevinni és persze ének, meg a szobámban random felvett zajokat is belevarázsolom néha egy-két trackbe).

Stílus: Experimental dreamy electro, spacepop.

Hatások: The Beach Boys, Perfume Genius, Slowdive, Zola Jesus, Suicide, Soko, Grimes, Donovan, Panda Bear, Otis Redding, Britney Spears (igazából ez csak néhány kedvencem, Emma Watson is tök sokat hatott rám).

Kiadó: -

Történet: Nem tudom, hogy beleszámíthat-e egy épkézláb biográfiába, hogy 11 évesen a lakótelepi játszótér hintájában az akkori egyik legjobb barátnőmmel acapella dalokat költöttünk, amiket aztán felvettünk kazettás magnóra és mindig elénekeltük őket lent az udvaron, amikor legközelebb találkoztunk. Végülis az első próbálkozás egy gimis csajbanda volt, ahol fiú volt a gitáros, én énekeltem és azt hiszem szerencsére csak egyszer vagy kétszer játszottunk gimis rendezvényeken. Utána sorra jöttek a mindenféle noname metálbandák, közben pedig elkezdtem gitározni tanulni otthon, mert kölcsönkaptam egy teszkós akusztikus gitárt 17 évesen, csak sajnos elég hamar eltörött, véletlenül. Utána kaptam saját gitárt, úgyhogy elkezdtem pár akkordos akusztikus dalokat írni és iszonyú lelkes voltam a projekt iránt 2-3 évig, de a végére kinőttem a dalaim és csak egyetlen ilyen hivatalos fellépésem volt, a búcsúkoncert. Addigra már a bandázással is felhagytam, mert rájöttem, hogy túlságosan magamnak való vagyok, és sajnos csak szólóban tudok normálisan működni. Elkezdtem énektanárhoz járni – Molnár Emeséhez – és az elektronika felé kacsingatni, ellestem, hogy milyen kütyüket használnak a nagyok, hogy egyedül lehessenek egy egész banda és diploma után belemerültem az új dalok írásába és azóta is ott vagyok.

iman_11080918_282157168574779_5003880534995378372_n.jpg


Megjelenések:
- (Dalok és feldolgozások a SoundCloudon és a YouTube-on – a szerk.)

Küldetés: Egyelőre csak videojátékokban.

Jövőkép: Ködös egy kicsit.

Mellékprojektek: Néha elvállalok még egy-két akusztikgitáros fellépést, de akkor sem saját dalokkal, mert azokat egytől egyig utálom már.

Szexepil: Megkérdeztem a Facebook-ismerőseimtől, és azt mondták, hogy a breakdance mozdulataim.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Soko pár hónapja kedvencelte egy tweetemet (bár igazából róla szólt).


imanexperiment Facebook-oldala


imanexperiment július 21-én játszik az Aurórában, Facebook-esmeényoldal


imanexperiment Gold Sky című 2015 februári dala: 


ez pedig a tavalyi The Fox You Tamed


és egy az akusztikus feldolgozások közül, a Slowdive és a Machine Gun

https://recorder.blog.hu/2015/07/19/magyarradar_imanexperiment
Magyarradar – imanexperiment
süti beállítások módosítása