Iggy Pop, Henry Rollins és Grace Jones is szerepel a "világ leghangosabb némafilmjében"

2015.07.16. 10:13, subrecorder

gutterdammerung-promoimg-coffin-h-904x476.jpg

A Gutterdämmerung című némafilmben Iggy Pop egy punk angyalt, Henry Rollins egy puritán papot, Grace Jones pedig a rosszfiúkat kordában tartó nőszemélyt játszik - ennél többet igazából nem is kellene elmondanunk a készülő alkotásról, pedig a java még hátravan!

A svéd-belga rendező, Bjorn Tagemose egyértelműen nem csak a legmenőbb arcokat volt képes megnyerni készülő némafilmjének főszerepeire, hanem még a címválasztása is olyan kemény, hogy valószínűleg már ez alapján megérné jegyet váltani rá. A germán mitológiában a Götterdämmerung az istenek eleste, és ez a címe Wagner egy operájának (Az istenek alkonya), ezt a szót keresztezték a az angol gutter-rel, ami átvitt értelemben lecsúszást, sárba tiprott emberi életet jelent. A Gutterdämmerung egy alternatív valóságban játszódik, melyben Isten úgy mentette meg a világot a bűntől, hogy ellopta a sátán gitárját, amely minden gonoszság okozója volt. A gitár nélkül a világban nincs helye házasság előtti szexnek, drogoknak és rock'n rollnak, de Iggy Pop, mint a Vicious nevű punk angyal (a neve nyilvánvalóan Sid Vicious-re utal) az emberiség segítségére siet és visszaküldi az ördögi hangszert a földre, a Henry Rollins alakította puritán pap pedig megpróbálja kipurgálni mindazt a bűnt, ami újra rászabadul a bolygóra.

Hogy Grace Jones, illetve a filmben ugyancsak feltűnő Eagles of Death Metal-főnök Jesse Hughes szerepe pontosan mi lesz a filmben, azt nem tudjuk, ráadásul az elkövetkezendő hetekben még 8 (!) hasonló rock'n'roll-hőst fognak bejelenteni, mint kisebb-nagyobb közreműködőt, tehát nagy esély van rá, hogy ennél csak őrültebb lesz a Gutterdämmerung (hihetetlen jó érzés leírni ezt a szót!) sztorija, bármilyen elképzelhetetlennek is tűnik ez jelenleg. Azt pedig még nem is említettük, hogy a némafilmről lévén szó, természetesen a zene nagy szerepet játszik a produkcióban, viszont béna zongora helyett a vászon alatt egy igen hangos élő zenekar játssza majd el a soundtracket minden egyes előadáson! A női főszerepet egyébként a londoni National Theatre gyönyörű fiatal színésznője, Olivia Vinall játssza majd, aki korábban feltűnt a Doctor Who című sorozat epizódszereplőjeként is. A bemutató időpontját egyelőre még nem tudni sajnos.


A Gutterdämmerung beharangozó kisfilmje:


Az eddig bejelentett szereplők karakterplakátjai:

gutterdammerung-poster-character-iggy-hsmall.jpg
gutterdammerung-poster-character-henry-hsmall.jpg

gutterdammerung-poster-character-grace-hsmall.jpg

gutterdammerung-poster-character-jesse-hsmall.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2015/07/16/iggy_pop_henry_rollins_es_grace_jones_mind_szerepelnek_az_ev_legorultebb_filmjeben
Iggy Pop, Henry Rollins és Grace Jones is szerepel a "világ leghangosabb némafilmjében"
süti beállítások módosítása