Premier! RobotDeck x Mulató Aztékok: Kaleidoszkóp EP

2015.07.01. 14:00, Frontrecorder

robotdeckmukatoaztekok.jpg

Tavaly decemberben mutattuk be RobotDeck és Gazsi Rap Show közös EP-jét, melyen featuringelt az egyedi flow-jú Tink is a Mulató Aztékok formációból. A magyar odd future-ista hiphop-kör tagjai most újra összedolgoztak, csak a felállás más: RobotDeck (a ZöldRobotMajom "mob" producere) ezúttal a Mulató Aztékokkal (a zenefelelős emekajji és a rapper Tink) közösen akkumulált egy EP-nyi zéró gravitációs tág űrben lebegő egzisztencialista cloud rap-anyagot, melyen Gazsi Rap Show az egyik közreműködő. Premier!

A kollaboráció ("Robotdeck = hiphop-arrogancia+felhő x Mulató Aztékok = hiphop-póz+alázat") hátterének és a hétszámos EP megszületésének hiteles, rövid története a következő, az alkotók saját szavaival:

"A soundcloud-on ismerkedtünk meg egymással, ment a komment-flört.”
Közben emekajji a Mulató Aztékok zeneszerzője bizonytalan időre külföldre költözött.
Első találkozás, Kispest, 50-es villamos vonala, 2014 tél vége:
'Hé haver, mi már találkoztunk, circa 10 éve festettünk együtt egy legál falon!'
Panel, fsz1. zenemutogatás, jövőütemek, felhő atmoszféra.
'Te Misi, neked tényleg bejön ez a chilles szar?'
Másolódtak az USB-re zenék ötletelésre.
Készült egy demó, kettő… 'Csináljunk egy EP-t!' 
2015 május:
Sűrűsödő kispesti workshopok, fokozódó tudatosság.
Új ismeretségek, kialakuló kollaborációk, barátok bevonása a munkálatokba:
Tink oldaláról a még mindig Skóciában dolgozó Aztéktestvér, emekajji, illetve új alkotótársak: a Bfok11 Stúdiót képviselő  Phoenix és a dlo két delegáltja Bajáról, a már Pesten élő Frank Clear (AKA akockas) és Attila (igen, ilyen néven, Attila).
RobotDeck társaságából az amúgy vele közös kislemezt jegyző Gazsi Rap Show és a csepeli veterán, az új sulis vonal nagykövete Zsolaa Von FaktorLabor.
Eredmény:7 dalnyi örömzene és kísérletezés, Kaleidoszkóp EP."

cover_vagatlan.jpg


Íme tehát RobotDeck és a Mulató Aztékok Kaleidoszkóp című remek közös EP-je, lejjebb pedig a dalokhoz fűzött rövid kommentárok:

 

Tűsarok

zene: RobotDeck és emekajji
szöveg:Tink és emekajji

"A dallamos refrén ötlete és szövege Tink fejéből pattant ki a lakása felett lévő tetőn egy nyár éjjeli cigarettázás közben. Egzisztencialista önkérdés feltevések, honvágy, a Város, a Nő, az Otthon aspektuskeresések."

Őserdő

zene: RobotDeck
szöveg: Phoenix, Tink, Gazsi Rap Show

"Izgalmas közös munka és flow-kombinációk, visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok három szemszögből. A dob kattogása, mint óramutató járása, fémes zongora, lágy sípok."

Fortuna

zene: RobotDeck
szöveg: Tink, Frank, Attila

"A Delegáció két tagja az utolsó pillanatokban kapcsolódott be a kislemezbe. A szöveg a sors kifürkészhetetlenségének kódolási kísérlete, ars poetica, belső utazás .A zene is lebegésre ad teret."

Pakli

zene: RobotDeck
szöveg:Tink

"Groove szempontjából az anyag leglüktetőbb, legéletigenlőbb dala, nem feltétlenül ülős zene. A téma a zene szeretete, mint hitvallás, mint állandó bástya. Ez amúgy a legelső közös munkánknak egy modernizált változata, új zenével."

Mandala :

zene: RobotDeck
szöveg:Tink

"Tipik az az '1hangos' alap, amivel semmit nem kezdtem volna, ha Tink nem erősködik és kapja el úgy, hogy azonnal megszerettem. Kicsit sci-fi trap lett. A felvételen a promóvideót készítő DeuxMilliards is jelen volt, a szám intrója neki szól!"

Kártyavár

zene: RobotDeck és emekajji
szöveg: Tink és Zsolaa Von Faktorlabor

"Álmom vált valóra, hogy végre egy igazi relax trekket sikerült összehoznunk, ráadásul Zsolaa is beérezte. Azonnal meg is írta nálam a szöveget, reggelig vettük fel és egy igazán nagy pluszt adott hozzá. És itt még nincs vége, mert emekajji pont hazalátogatott külföldről és átjött a gitárjával meg Tinkkel. A cél az volt, hogy ne ismétlődő dallamokat toljon, hanem egy virtuóz szólót és igazán beleélte magát. Ezt a számot elkészíteni életem egyik legszebb emléke lett."

Légtorna

zene: RobotDeck
szöveg:Tink

"Elveszett projektfile! 'Egysáv waw'-ra felvett rap, talán a lemez legabsztraktabb darabja szöveg szempontjából, 4 rövid versszak, ebből az utolsó egy kollázs/konklúzió az első háromból. Szintén egzisztencialista hangulatok, lágy house-ra hajazó uptempo zene, Dexy megboldogult winchesteréről."

A teljes EP letölthető innen.


Végül, az alkalmi társulás ajánlása a lemezükhöz: "A kaleidoszkóp belsejébe nálunk hangminták, szintetizátor- és dobgéphangok, mondatok, szavak, rímek és párjaik kerültek. Bennük köd, füst és az éjszakai égbolt. A cső az univerzum, a tükrök a lelkünk. Forgassátok szeretettel, játékosan!"

rd_tnk_dlo.gif

 

https://recorder.blog.hu/2015/07/01/premier_robotdeck_x_mulato_aztekok_kaleidoszkop_ep
Premier! RobotDeck x Mulató Aztékok: Kaleidoszkóp EP
süti beállítások módosítása