Novemberben jön a Kate Boy bemutatkozó albuma

2015.06.28. 11:50, subrecorder

01_hauptbild_music_turned_upside_down_with_kate_boy.jpg

A svéd elektropop trió Kate Boy nem igazán siette el debütáló albuma elkészítését, gyakorlatilag három éve dédelgeti őket a zenei sajtó, de a zenekar csak várt és várt. Eddig, most novemberben ugyanis végre megjelenik a ONE című lemezük, az örömhír mellé pedig extraként hozzácsaptak egy új dalt is.

A Kate Boy-t három svéd zenész férfi (Markus DextegenHampus Nordgren Hemlin és Oskar Sikow Engström aki 2013-ban kilépett), valamint egy Stockholmban kikötött ausztrál zenész-énekesnő, Kate Akhurst alkotta meg a 2010-es évek elején. Hideg, tükörsima szintikre épülő elektropopjuk hamar komoly követőtábort vonzott köréjük egy olyan országban, ahol hideg, tükörsima szintikre épülő elektropopot játszó csapatok folynak a csapból is, erre pedig az európai zenei sajtó is igen gyorsan felfigyelt. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a Kate Boy főleg Akhurst projektje, a csapat felállása a CHVRCHES-hez hasonló: mindhárom tag részt vesz a dalírás folyamatában, mindhárman játszanak a hangszereken, teljes az egyenlőség. Zeneileg olyan előadókhoz nyúltak vissza első két EP-jükön (Northern Lights - 2012, Kate Boy - 2015), akik gyakori inspirációk az északi ország popzenéjében, Peter Gabriel és Kate Bush az, akiket gyakran megidéznek, természetesen a maguk felismerhetően svéd csavarjával.

CSAJOS ÉS ÉSZAKIAS ELEKTROPOP MÉG? TESSÉK!

Az album első felvezető single-je, a Self Control után most bemutatott Midnight Sun című számuk az eddigi talán leginkább popos, Akhurst hangja és srácok szintijei kirobbanva törnek az ég felé a refrénnél, míg a verzék közben hallható feszített tempójú dob és basszus inkább a trió klubzenei törekvéseit mutatja be, sikeresen. A dal producere az a Christoffer Berg volt, aki többek közt a The Knife-nak is besegített, amíg még léteztek. A Kate Boy debütáló albuma novemberben jelenik meg végre, és bár a ONE című lemez pontos kiadási dátumát még mindig nem tudjuk, azért egy borítót kaptunk. Lent ezt is megmutatjuk.


A Kate Boy friss dala, a Midnight Sun:


a ONE borítója:

41785b73.jpg

Címkék: kate boy
https://recorder.blog.hu/2015/06/28/novemberben_jon_a_kate_boy_bemutatkozo_albuma
Novemberben jön a Kate Boy bemutatkozó albuma
süti beállítások módosítása