Take Away Show – iamyank

2015.06.23. 15:46, rerecorder

img_4898_ny.jpg

(X) Három kérdés, egy válaszoló: iamyank, akinek az idei lemezéhez a Possible által fejlesztett játékalkalmazás (Adventures Of Poco Eco) épp tegnap nyerte meg a Cannes Lions nemzetközi kreatívfesztivál "Mobil" kategóriájában kiosztott harminc Bronz Oroszlán egyikét. 

1. Mi mindent viszel magaddal mostanában egy átlagos fellépésre?
2. Az eszközeiddel gyalog megtett legnagyobb távolság vagy legextrémebb útvonal?
3. Repülőgép + hangszer. Mi a jó megoldás? 

img_4917.jpg1. Az egyszemélyes IAMYANK LIVE agya egy Macbook Pro 13". A project loopjait, effektjeit, arányait egy Akai MPD26 vezérli. A fő szólamok Maschine MKII kontrollerrel indítva szólalnak meg. A szoftverekből induló jel végül egy Focusrite 2i2 hangkártyán érkezik a hangosítás felé. A gitártémákat egy Mexican Fender Telecaster Thinline-on játszom, aminek a tiszta jele áthalad először egy Line 6 Echo Park, majd egy EHX Cathedral pedálon. A perkusszív elemeket dobverővel játszom egy Roland SPD-S sampleren. Improvizációra egy Arturia Minibrute analóg szintetizátor ad lehetőséget, amivel, ha épp fokozni szeretném a feszültséget vagy két szám közti átvezetésben a kigyakorolthoz képest más jut eszembe, megtehetem. A billentyűzetét használom MIDI keyboardként is visszakötve a Macbookba, így tudok játszani zongoratémákat ott, ahol szükséges.

2. Tavaly nyáron egy horvátországi erdei fesztiválon fellépés után, hajnali 4 körül, majdnem térdmagasságú, fából a domboldalra tákolt, sáros lépcsőfokokon kalandos volt azt a mennyiségű cuccot egyedül felcipelni, aminek a lepakolásában hárman segítettek. Pontos adatokat nem tudok távról és magasságról, csak azt, hogy másnap újra kellett tanulnom járni.

3. Július közepén Angliába egy olyan minimalizált szett társaságában repülök, ami pont belefér a kézipoggyászként a gépre felvihető méretű MONO EFX 365 hátizsákba, a gitárt pedig egy stabil flightcase-ben feladom. Igaz, a hátizsák tele lesz, úgyhogy a gitár mellé kerül majd néhány ruhadarab is a tokba.

Az iamyank live band legközelebb június 26-án játszik az Akváriumban.

(A cikk a MONO Hungary támogatásával készült – www.monocreators.hu.)

https://recorder.blog.hu/2015/06/23/take_away_show_iamyank
Take Away Show – iamyank
süti beállítások módosítása