Online klippremier! Takáts Eszter Beat Band: Ha túl közel vagy

2015.05.27. 10:00, Frontrecorder

takatseszterbeatband_2.jpg

Takáts Eszter zenekara, a Takáts Eszter Beat Band kétéves működés és két EP (Időutazás - 2013, Elmennék - 2014) után június 7-én jelenteti meg első nagylemezét, melyről az I Want You (She's So Heavy) Beatles-feldolgozás, a Szekeres Andrással közös Jönnél velem, a Lámpagyújtogatók kultúr sci-fi főcímdala és a Karafiáth Orsolya azonos című kötetéhez készült Él után most az album címadó dalát ismerhetjük meg előzetesen, rögtön klipet is kapott a sodró Ha túl közel vagy.

A TEBB első albumán tizenegy felvétel szerepel, a fent említetteken kívül többek közt még egy feldolgozás (az Indiándalé a Kőnigh és a Ciklámentől), illetve a Sanzon című Takáts Eszter-szólódal zenekari változata, és egy másik Karafiáth-szöveg megzenésítése. A címadó dal szövege Molnár Csabától ered, Takáts Eszter fejezte be, a témája a párkapcsolatok működésének kényes egyensúlya, a zenekarvezető énekesnő szavaival: "Sokszor van az, hogy amikor összejövünk valakivel, akkor van egy rózsaszín felhő, és csak a jót feltételezzük a másikról, majd amikor elkezdenek mélyülni a dolgok, akkor magunkat féltve csakis a rosszat, furcsa és sokféle szögből tudjuk nézni egymást, és sokszor az ember végül ugyanúgy egyedül érzi magát, mint amikor ténylegesen egyedül van. Ezek az egymás felé való 'tévedések', tévesen megítélések, majd végül elítélések okoznak mély szakadásokat, ami átfordulhat mérhetetlen szenvedélyességbe, vagy az ellentétébe, hogy a párok többé képtelenek megérteni egymást, mert erősebb a sérelemből teremtett fal. A mai világunkból hiányzik az egymás felé való türelem, és az embereknek megvan a saját ritmusa is, ami egy kapcsolatban sokszor az egyik ember önfeladásával jár, hogy működhessen az a kapcsolat. Ebben a dalban azt a pillanatot próbálom megfogni, amikor talán még menthetőek a dolgok."

A magával ragadó, fülben ragadó dalhoz Takáts Eszter ötlete alapján a Nyitott Műhely klubban forgattak klipet a zenekar tagjaival, valamint Sarlós Flóra táncossal, alább rögtön végignézhető. A TEBB első albuma pedig a megjelenés napján, június 7-én lesz hallható először élőben a Kobuci Kertben, a lemezbemutató koncerten vendégként közreműködik Dióssy D. Ákos és Szekeres András, további részletek a Facebook-eseményben.

https://recorder.blog.hu/2015/05/27/online_klippremier_takats_eszter_beat_band_ha_tul_kozel_vagy
Online klippremier! Takáts Eszter Beat Band: Ha túl közel vagy
süti beállítások módosítása