Pusztító erejű szaxofonnal tért vissza a Destroyer

2015.05.22. 15:43, subrecorder

img-dan-bejar_103837281011.jpg

Dan Bejar legutóbb 2011-ben adott ki lemezt Destroyer nevű zenekarának élén, de a Kaputt olyan nagyszabású és réteges munka lett, hogy simán el lehetett lenni vele az elmúlt négy évben úgy, hogy nem untuk meg. Most augusztusban jön a folytatás, ami az első dal alapján ismét egyszerre azonnali és hosszú távú élményt ígér.

Dan Bejart legtöbben a New Pornographers alapító tagjaként ismerik, pedig Destroyer nevű formációjával több lemezt jelentetett meg, mint a kanadai indie-szupergruppal, ráadásul legalább olyan jókat. A Destroyer tipikusan olyan zenekar, amelyik minden egyes albumával egyre jobb és jobb lesz, így érte el (úgy tűnt) az elérhető csúcsot Bejar 2011-ben a Kaputtal. A szaxofont meglepően hangsúlyosan használó album az új évtized egyik legjobb gitárlemeze, hiába nyúl vissza inkább az előző évtizedekhez. Bejar pedig a Poison Season címen érkező tizedik albuma első megosztott dala, a Dream Lover alapján még inkább epikus magasságokba lövi a zenéjét: a Bruce Springsteen 80-as évekbeli fénykorát idéző számban ismét nagy szerepet kap a szaxofon, és most már meg sem lepődünk azon, hogy minden giccs nélkül olvad bele a zenébe. A tempós Dream Lover hirtelen felütéssel indul és fokozatosan emelkedik a tetőpontig, a dal végi érzelmi kiteljesedésig - a dal csak továbbfejleszti a korábban bevált elemeket, mégis frissnek hangzik. pont ilyen számot vártunk.


BEJAR A NEW ORDER KLASSZIKUS LEMEZÉNEK FELDOLGOZÁSÁBAN IS RÉSZT VETT 2012-BEN.

A Poison Season album augusztus 27-én jelenik meg, de ugyanezen a napon Bejar kiad majd egy 12"-es társanyagot is, melyen a Forces From Above című dal remixe és a Times Square Poison Season nagyzenekari verziója kap majd helyet. Utóbbi egyébként többször is visszaköszön a 13 számos albumon, amely ezzel a számmal indul és az egyben, élőben felvett folytatásával zárul. Bejar ezt a felvételt egy könyv első és hátsó borítóijához hasonlította - szívesen kinyitnánk már ezt a könyvet!


A Destroyer új albumának első kislemeze, a Dream Lover:


a Poison Season borítója:

6c7895a5.png


és az album számlistája:

01 Times Square, Poison Season
02 Dream Lover
03 Forces From Above
04 Hell
05 The River
06 Girl in a Sling
07 Times Square
08 Archer on the Beach
09 Midnight Meet the Rain
10 Solace's Bride
11 Bangkok
12 Sun in the Sky
13 Times Square, Poison Season II

Címkék: destroyer dan bejar
https://recorder.blog.hu/2015/05/22/pusztito_ereju_szaxofonnal_tert_vissza_a_destroyer
Pusztító erejű szaxofonnal tért vissza a Destroyer
süti beállítások módosítása