Pszichológusrap a közösségi média személyiségtorzító hatásairól

2015.04.27. 19:13, subrecorder

open_mike.jpg

Három lemezével és számtalan közreműködésével Open Mike Eagle a 2010-es évek egyik legígéretesebb új indie hiphop előadója, a pszichológus végzettségű rapper ezt a pozícióját erősíti meg a Celebrity Reduction Prayer című számmal és annak közösségi médiát ostorozó videójával.

Valahol a stand up comedy és a rap között félúton helyezkedik el Open Mike Eagle, aki amellett, hogy rengeteg humoristával barátkozik, zenéjébe is beépít olyan, elsőre nem oda illőnek gondolt elemeket, mint a konzervnevetés, vagy éppen a humoros végkifejletű, amúgy semmitmondó történetek (pl. tisztába teszi a fiát), mindemellett pedig szinte minden dala tele van popkulturális utalásokkal. Open Mike pszichológia szakot végzett az egyetemen, aztán szociális munkásként dolgozott például börtönviseltek és mentális zavarokkal küzdők társadalomba való visszaintegrálását segítő házakban. A rapet sokáig csak hobbiból űzte, közben olyan kutatásokat végzett egyetemekkel közösen, mint hogy hogyan alakulnak át az agyhullámok freestyle-ozáskor. Aztán ahogy teltek az évek és itt-ott megjelentek a saját maga által art rapnek hívott trekkjei, egyre nagyobb figyelem kísérte az MC-t, míg végül a szövegelés lett a teljes állása. Azóta három nagyszerű nagylemezt jelentetett meg, idén pedig egy válogatáslemezen fog szerepelni, amelyet az indie rapperek legjobbjait összegyűjtő Mello Music Group ad ki, Persona címen.

A Celebrity Reduction Prayerben Eagle a közösségi média felületeken való jelenlétet túltoló vállalatokat és celebeket, valamint az azokat birkaként követő népet veszi szájra, a hozzá készült videó pedig hasonló témában mozog, sztártakarítót megrohamozó rajongókkal és keresztény oltárral a Twitternek, Instagramnak és Snapchatnek. A laza dzsesszes alap a szintén Mello Music-os Oddisee munkája, az egész dal tökéletes könnyed napos délelőttökre. Aztán ne féljünk ám megosztani Twitteren és Facebookon!


Open Mike Eagle selfie-generációhoz írt diss trekkje:

https://recorder.blog.hu/2015/04/27/pszichologusrap_kozossegi_media_szemelyisegtorzito_hatasairol
Pszichológusrap a közösségi média személyiségtorzító hatásairól
süti beállítások módosítása