Hallgasd megjelenés előtt a friss Passion Pit-lemezt!

2015.04.14. 17:09, rerecorder

passion_pit.jpg

Az amerikai Michael Angelakos szólóprojektjeként indult indietronicás Passion Pit első és második lemezét már öttagú zenekari felállásban készítette, de az április 20-án érkező Kindred című harmadikat ismét szólóban jegyzi. A nagyjából az előző lemez nyomvonalán haladó elektropopos anyag a Deezeren prestreamelhető a megjelenésig - és itt ebben a cikkben hallható.

kindred.jpgA Passion Pit 2008-as Chunk Of Change című bemutatkozó EP-je még teljesen Angelakos munkája, de mire megjelent az anyag, addigra már egy öttagú zenekar adta elő élőben és bár a felállás többször változott, a zenekar lelke mindvégig a dalszerző-frontember maradt. A debütáló nagylemez (Manners, 2009) idején a legfelkapottabb zenekarok közé tartoztak, Sleepyhead című daluk nagy indie-sláger is volt, a 2012-es Gossamer pedig szintén szép fogadtatásban részesült. A Passion Pit felállása aztán tavaly, az új lemez felvételei előtt alakult át teljesen, pontosabban redukálódott vissza Angelakos szólóprojektjévé, akit élőben egyetlen mellette maradt zenésze, Jeff Apruzzese basszusgitáros, valamint Chris Hartz dobos egészít ki. De tulajdonképpen ez logikus is, hiszen az összes dalt az énekes-gitáros-billentyűs írja és lényegében az összes (na jó, jó része) róla is szól. Sok más mellett feleségéről, bipoláris zavaráról, és az új albumon is a rossz dolgokon való felülkerekedésről. A Kindred az előző lemez elektropopos, gyakran himnikus nyomvonalán halad, a tízszámos, 37 perces albumon azonban némileg több a középtempós dal és a visszaemlékezős, gyerekkorba visszakanyarodó tematika az album vizuális körítésében is megjelenik (a lemezborító fent).

A Kindred című lemez az április 20-ig megjelenésig itt a Recorderen hallható a Deezer lejátszóján keresztül (a korlátlan zenehallgatáshoz egy ingyenes regisztráción keresztül vezet az út):  


ez pedig a lemez felvezető klipje, a Lifted Up (1985) című nyitódalhoz egy őrülten táncos video: 


ez pedig a visszafogottabb, funkosabb Where The Sky Hangs című szintén előzetes dal egy szolidan, kedvesen mozgó vizuállal: 

https://recorder.blog.hu/2015/04/14/hallgasd_megjelenes_elott_a_friss_passion_pit-lemezt
Hallgasd megjelenés előtt a friss Passion Pit-lemezt!
süti beállítások módosítása