Itt a Cseh Tamás Program: előzenekari alprogram.

2015.02.11. 22:00, Recorder.hu

cstp_13_650.jpg

A kezdő vagy még kevésbé ismert előadók rangos fellépésekkel történő népszerűsítését tűzte ki célul a Cseh Tamás Program úgynevezett előzenekari alprogramja, amelyre a nevével ellentétben koncerttermeket megtölteni képes, ismert együttesek pályázhattak.

Nekik azt kellett vállalniuk, hogy az előzenekarokat nemcsak utaztatják, felléptetik, de a tiszteletdíjukat is kifizetik az elnyert támogatásból. Feltétel volt továbbá, hogy minimum tíz előzenekaros koncertjük legyen, ahová természetesen más-más kezdő bandát is magukkal vihetnek. A beérkezett pályázatokról dönteni jogosult NKA Zenei Kollégiuma végül 19 jelentkező elképzeléseit látta támogathatónak, ami ebben a klubszezonban nagyjából 200 fellépési lehetőséget teremt még kevésbé ismert előadók számára. A pályázat nyertesei között van például Deák Bill Gyula zenekara, a Quimby és a Zanzibár, illetve a Gold Record Kft. és az A38 Hajó is.

A programmal kapcsolatos legfontosabb információk megtalálhatóak a www.csehtamasprogram.hu oldalon.

A képen Doncsev András, az NKA alelnöke bejelenti a Cseh Tamás Program kezdő zenekaros pályázatának nyerteseit (fotó: Nagy Márton).

Cikksorozatunk a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/02/11/itt_a_cseh_tamas_program_elozenekari_alprogram
Itt a Cseh Tamás Program: előzenekari alprogram.
süti beállítások módosítása