Feltámasztása után új albummal folytatja a Death

2015.02.06. 16:00, subrecorder

c4a9de56.jpg

Rodriguez után egy újabb nagy felfedezést köszönhetett szemfüles dokumentumfilmeseknek a világ 2012-ben, amikor bemutatták az A Band Called Death című alkotást egy addig teljesen ismeretlen detroiti zenekarról. A feketékből álló ősőspunk Death egy csapásra híres és felkapott lett, több lemeznyi archív felvétel kiadása után pedig a trió április 20-án új albumot jelentet meg, stílszerűen N.E.W. címen, melyről az első ízelítő dal már hallgatható.

Ha nem láttad a Death (nem összekeverendők a hasonló nevű death metal pionírokkal) történetét felgöngyölítő filmet, egyrészt itt írtunk róla hosszabban, másrészt pótold be, ha teheted. A sztori röviden: a detroiti Hackney-testvérek garázsrockzenekart alapítanak a hatvanas években a Who hatására, később felveszik a nem túl bizalomgerjesztő Death nevet, 1974-ben kiadnak egy kislemezt, majd a Columbia számára egy leendő albumra felvesznek hét számot, de a kiadó főnöke le akarja velük cseréltetni a nevüket, amibe nem mennek bele, és ez meg is pecsételi a pályafutásukat, 1977-ben feloszlanak. A kétezres évek közepén (ekkor a zenekar fő zenei agya David Hackney már nem élt) néhány zenebuzi aztán rátalál a ritka kincsnek számító egyetlen megjelent 7" lemezükre. 2009-ben a Drag City kiadó gondozásában megjelenik a ...For The Whole World To See azokkal a bizonyos 70-es évekből maradt felvételekkel, a zenekar pedig újra összeáll és turnézni kezd. Az első megjelent archív albumot még két másik követte, tegnap viszont jött a bejelentés, hogy április 21-én érkezik a hetvenes években írt, de most felvett dalok mellett több vadonatúj szerzeményt is tartalmazó N.E.W.

Az új kezdetet jelölő, ismét a Drag City-nél megjelenő albumról elsőként közzétett Look At Your Life olyan, mintha az elmúlt negyven év meg sem történt volna. Mintha még mindig a Who és a Led Zeppelin lennének a világ legnagyobb zenekarai, Johnny Rotten pedig még maximum a szüleivel ordibált, ha azok bezárták a szobájába. 


a ...For The Whole World To See teljes egészében:

Címkék: death
https://recorder.blog.hu/2015/02/06/feltamasztasa_utan_uj_albummal_folytatja_a_death
Feltámasztása után új albummal folytatja a Death
süti beállítások módosítása