Februárban jelenik meg a B-52's énekesnőjének első szólólemeze

2015.01.19. 10:52, subrecorder

kate_pierson.jpg

Bár a hír, hogy Kate Pierson, a B-52's alapító tagja debütáló szólóalbumát készíti, már decemberi, most megérkezett az eddigi legjobb dal a február 17-én megjelenő anyagról, melyen ráadásul a Strokes-gitáros Nick Valensi játszik, úgyhogy le is írunk mindent, amit a lemezről tudni lehet.

A B-52's mindig is egy furcsa entitás volt. Amellett, hogy a külsőségeket nézve 1979-es klasszikus debütálásuk óta a szórakoztató new wave mintapéldányai, zenéjük már sokkal behatárolhatatlanabb. Szörfrock gitárok, ideges szintik, 60-as évek kémfimjeit idéző basszusmenetek és az elszálltnál is elszálltabb szövegek - ezek együtt adják a zenekar mai napig tartó varázsát. Fred Schneider őrült nagybácsi-karaktere mellett Kate Pierson orgánuma az, amivel sokan azonosítják a formációt, nem véletlen, hogy ők ketten próbálkoztak szólóelőadóként is. Schneiderre nem kellett sokat várni, már 1984-ben kiadta első saját anyagát, míg Pierson idén, 66 évesen debütál, bár különféle közreműködésekkel már önállósodott korábban is - például ő a vendég az R.E.M. Shiny Happy People című slágerében. Egyébként az anyazenekar is működik, legutóbb 2008-ban hoztak ki lemezt (Funplex) és játszottak a Balaton Soundon is.


NA MELYIK MAGYAR ZENEKAR TURNÉZOTT AZ USÁBAN A B-52'S-ZAL? ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!


A Guitars And Microphones február 17-én jelenik meg, producerként pedig nem más működik közre rajta, mint Sia, aki Piersonnal együtt azért tud egy s mást a popzenéről, és ez az eddig hallható dalokon érezhető is. A legjobb pedig ebben a három számban az, hogy mindegyik más árnyalatát fogja meg a B-52's-érzésnek, ráadásul remekül. A Fred Armisennel közös Mister Sisterben mintha Ricky Wilson gitárja szólna, a Bottoms Up refrénje majdnem olyan jó, mint a Private Idaho-é és összesen talán az egész világon ketten tudnának hitelesen előadni egy olyan béna szöveget, mint amilyen Bring Your Arms-é (a másik Schneider). Pierson tehát, eddig úgy tűnik, semmit nem veszített játékosságából és popérzékenységéből, reméljük, ez az egész albumról is elmondható lesz.

ÉS HA MÁR VÖRÖS HAJ: ITT A SZUPERMODELL-SZÍNÉSZNŐ LILY COLE PARÁZNA VIDEÓJA IS!

Kate Pierson legfrissebb dala, a Nick Valensivel közös Bottoms Up:


a Bring Your Arms:


a Mister Sister, Fred Armisennel:


és végül az egész B-52's dióhéjban:

Címkék: b-52s kate pierson
https://recorder.blog.hu/2015/01/19/a_b-52_s_enekesnojenek_elso_szololemeze_februarban_jelenik_megbar_a
Februárban jelenik meg a B-52's énekesnőjének első szólólemeze
süti beállítások módosítása