Premier! Bankrupt (prod. Tövisházi Ambrus) – Világvége Disco / Disco Apocalypse

2015.01.02. 17:00, rerecorder

bankrupt-rec.jpg

Klubsláger egy punk zenekartól? Lee Marvin és Palvin Barbi? Szörfgitár és vegyeskórus? Ezek a szokatlan párosítások remekül működnek a Bankrupt és Tövisházi Ambrus együttműködéséből született két új számban, amelyek radikálisan különböznek a zenekar eddigi munkásságától, és egymástól is. Premier!

Ha egy Ramones-on szocializálódott zenekar elektronikus zenével próbálkozik, az még nem feltétlenül a világ vége. A kettőnégy helyett egy breakbeatre felpakolt, a 80-as éveket idéző szintetizátorokkal alaposan megtámogatott Világvége Disco a Bankrupt ironikusan érzelgős pop punk slágereinek (Retro, 18 Now) folytatása egy másik zenei dimenzióban, és itt a Recorderen hallható először.

disco-rec2.gif


Ahogy az utóbbi időben minden Bankrupt-szám, ez is két változatban készült el, az angol verzió a Disco Apocalypse címet kapta. Az üzenet pedig továbbra is az, hogy amit szeret az ember csinálni, azt nem szabad abbahagyni. És persze ne vegyük magunkat túl komolyan. Ezért is kapott a szám egy nyolcvanas évekbeli görkori-diszkós mash-up videót.

íme, a Világvége Disco:


ez pedig a Disco Apocalypse

 

A TIMEWASTER CÍMŰ BANKRUPT-SLÁGER IS KÉTNYELVŰ ÉS KÉT KLIPPEL FUTOTT.


A néhány nappal korábban megjelent másik új szám Lee Marvinnak állít emléket. Aki nem tudná, ő volt minden idők legférfiasabb filmszínésze, aki megfegyelmezte a Piszkos Tizenkettőt, lelőtte az élete egyetlen negatív szerepét játszó Ronald Reagent, és összetörte az oldalán debütáló, feleannyi idős Sissy Spacek szívét. A méltatlanul elfeledett hős most a róla szóló retro gitárpop szám alternatív valóságában folytathatja a szívtiprást, a legenda megéneklésében pedig egy haverokból és hozzátartozókból verbuvált alkalmi kórus is segített. A számhoz készült egy mash-up klip is a Prime Cut és a Point Blank című kultikus Lee Marvin-filmek felhasználásával, és természetesen ez is két változatban jött ki.

Lee Marvin:


The Legend of Lee Marvin


Mindkét új szám ingyenesen (egy lájkért) letölthető a zenekar weboldaláról:
www.bankrupt.hu

A Bankrupt a pontosan egy éve megjelent és több vidéki rádió műsorán egész évben pörgött Háború és Béke után most másodszor dolgozott Tövisházi Ambrussal, és reméljük, lesz még ennek további folytatása is.

https://recorder.blog.hu/2015/01/02/premier_bankrupt_prod_tovishazi_ambrus_vilagvege_disco_disco_apocalypse
Premier! Bankrupt (prod. Tövisházi Ambrus) – Világvége Disco / Disco Apocalypse
süti beállítások módosítása