Tekints vissza 2014-re a Broken Social Scene új videójával

2014.12.31. 20:16, subrecorder

broken_social_scene.jpg

A Kevin Drew vezette kanadai zenészkollektíva, a Broken Social Scene 2010 óta (túl régen) nem adott ki semmiféle zenét, ezért Golden Facelift című új daluk különleges megjelenés, még akkor is, ha nem egy készülő lemez előfutára, hanem csak egy, az idei évre visszatekintő videó háttérzenéje.

Az Arts & Crafts nevű kanadai lemezkiadó nemrég bemutatta Broadsheet Music: A Year In Review nevű projektjét, melyben hat, a kiadóhoz köthető előadó foglalta zenébe a a Kanadai Operazenekarral karöltve a 2014-es évet. A hatok egyike volt a Broken Social Scene is, a néha 19 fős csapat, melyet Kevin Drew és Brendan Canning alapított, de tagja a mai napig például Feist is. Ők Golden Facelift című dalukkal járultak hozzá a kollaborációhoz, mely legutóbbi albumuk (Forgiveness Rock Record - 2010) felvételei során készült, de a végső számlistára végül nem került fel. A hozzá készült videóban végignézhetjük 2014 legnagyobb eseményeit és végleg megerősödhet bennünk, hogy bizony elég szomorú évet zártunk. Persze vannak vicces pillanatok is (a nyitóképre direkt ilyet tettünk), de a világban majdnem minden a szenvedésről, korruptságról, lázadásról szólt. Láthatjuk Tom Ford drogos torontói ex-polgármestert, Bill Cosby-t, akiről kiderült, hogy fiatalokat molesztált, a hongkongi tüntetéseket, a fergusoni lázongásokat, az ISIS lefejező videóit és még ezer mást.


KEVIN DREW IDÉN SZÓLÓLEMEZT ÉS TEQUILÁS-LIME-OS TESTÁPOLÓT JELENTETETT MEG.

A zenekar így nyilatkozott a dalról és a klipről: "Ez a dal ilyen-olyan okokból nem került fel a legutóbbi lemezünkre. Mi azonban nagyon szeretjük mind zeneileg, mind dalszövegileg, ezért mindenképpen meg szerettük volna jelentetni. Erre a lehetőség most jött el, hogy a 2014-es évet lassan lezárjuk. Az év nem volt híján szépségeknek, mégis, valami miatt a hihetetlen brutalitás jut eszünkbe mindenről, az emberiségnek, mint fajnak pedig sok elszámolnivalója van. A Broken Social Scene mindig is az esélytelenek hangját kívánta visszhangozni zenéjében, mely reméljük, hogy inspirálja azokat, akik szeretnének valami jót, valami hasznosat tenni a bolygó számára." Nemrég kijött a Google évzáró videómontázsa is, melyből megint kiderült, hogy nagyjából azért minden rendben van a világban, szóval szép kiegyensúlyozója ennek a kisfilmnek, érdemes egymás után megnézni őket. Persze a zene itt sokkal jobb.


A Broken Social Scene új dalának új videója, melyben visszajátsszák az év legfontosabb eseményeit:

https://recorder.blog.hu/2014/12/31/tekints_vissza_2014-re_a_broken_social_scene_uj_videojaval
Tekints vissza 2014-re a Broken Social Scene új videójával
süti beállítások módosítása