Laura Marling rövidfilmmel tér vissza - de csak új albumának címében

2014.12.18. 10:59, subrecorder

laura-marling-1200x800-2013-press.jpg

Laura Marling, énekes-dalszerző a brit folkszíntér nem csak egyik leg(el)ismertebb, de legtermékenyebb előadója is az utóbbi pár évben. Alig fél évtized alatt négy lemezt jelentetett meg, amelyeken lépésről lépésre kísérhettük figyelemmel fejlődésének folyamatát. Most hírt kaptunk a következő fejezetről, amely Short Movie címen március 23-án érkezik.

A 2013-as Once I Was An Eagle végre a tengerentúlon is meghozta az áttörést az énekesnőnek, akit hazájában ekkorra már rengeteg díjra jelöltek (többek közt Mercury-ra is, háromszor). Marling legutóbbi albumán már tudatosan építette be zenéjébe az amerikai kontinens északi felének zenei toposzait, a lemez nagy sikereket ért el az USA-ban is, megérte tehát neki előtte Los Angelesbe költöznie. A lecsupaszított, mindössze akusztikus gitáros (néha csellóval, ritkán ritmuskísérettel tarkított) dalokat tartalmazó album az énekesnő legszemélyesebb anyaga lett, mi is nagyon szerettük.

A feszített munkatempó lemezei minőségének eddig nem ártott meg, remélhetőleg ez a jövő március végén érkező ötödik albumon is így marad. Marling a Short Movie című anyagot már teljes egészében Amerikában írta és egyfajta új kezdetre utal a címe is, hiszen eddig az összes lemezcím hatszótagos volt és szerepelt bennük az 'Én' személyes névmás, ám most mindez nemcsak átvitt értelemben rövidült le. A címadó dal meghallgatása után viszont úgy tűnik, a rajongóknak nem kell aggódniuk, az énekesnő valahol még mindig az a magányos angol lány, aki volt, csak most éppen egy nagyobb városban bolyong. A számhoz készült animációs klip akár a Do I Wanna Know folkos párja is lehetne, a szöveg pedig ismét az elveszett szerelemről szól - és bizony arra akad néhány ismert példa esetében (a Noah And The Whale és a Mumford And Sons frontemberei például).


Laura Marling új albumának beharangozó dala, a Short Movie:


a tizenhárom számos lemez borítója:

7af7acd9.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/12/18/laura_marling_rovidfilmmel_ter_vissza_de_csak_uj_albumanak_cimeben
Laura Marling rövidfilmmel tér vissza - de csak új albumának címében
süti beállítások módosítása