Globálradar – HAERTS

2014.12.10. 17:30, rerecorder

haerts_2.jpg

Ugyan 2014-ben egy betűcsere a zenekarnévben már nem feltétlenül számít jó húzásnak, de attól még a világ öt pontjáról New Yorkban összetalálkozó tagságú HAERTS névjegyén szereplő álomszerű, puha, fülbemászó popzene csilingelhet megnyerően.

haerts.jpgIndulás: 2012.

Honnan: Brooklyn, New York a zenekar otthona, de minden tag máshonnan származik.

Stílus: Mindenből-egy-csipetnyit szoftpopos-indie-elektro.

Kiadók: Neon Gold, Columbia/Sony.

Olyan, mintha megint meghallgatnánk a tavalyi Haim-lemezt.

Történet: Az amerikai születésű, de Münchenben felnőtt Nini Fabi énekesnő még tiniként állt össze a német Ben Geberttel akusztikus folkduóként, hogy aztán kicsit idősebben mindketten álmaik városában, New Yorkban találkozzanak a dél-afrikai születésű Jean-Philip Groberrel, aki St. Lucia nevű projektjével már nem számított ismeretlennek. A stúdióprojekt egy angol és egy az Egyesült Államok másik feléből származó zenésszel élőbbé vált és hamar rátalált nyerő formulájára: Fleetwood Mac-hatásokból és egyéb kaliforniai rádiós slágerekből, Prince-ből, Kate Bush-ból, dreampopos, szintis, mainstream popos elemekből (hogy egy frissebb kapaszkodót is adjunk: Chvrches) gyúrt kissé nosztalgikus, máskor meg megállíthatatlannak ható nyárias zenét. 2013-as kislemezeik alapján gyorsan ígéretté lettek, és mindebből sok megmaradt a 2014. novemberi debütlemezen is, ami nagyjából ugyanolyan mértékben ártatlan, mint ártalmatlan, de a téli nyomottság pont átvészelhető lesz vele.


ÍME, GLOBÁLRADARUNKON 2014-BEN FELTŰNT ÚJ ELŐADÓK.

 

haerts_album.jpgMegjelenések: Néhány kislemez, 2013-ban egy négyszámos EP (Hemiplegia) és most a címnélküli friss album.

Mellékprojektek: Grobler St. Lucia nevű, régebb óta futó, elektronikusabb projektje.

Szexepil: Hát a Zsívük!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagykiadós szerződés a szándékoltan indie-s zenével és hogy az Elle szintű magazinokig („a nyár slágere!”) jutott a hírnevük.

Radarjel-erősség: A tavalyi hype-hoz viszonyítva halványuló, de azért a lelkes elektroszoftpopperek szeretni fogják.


a HAERTS bemutatkozó lemeze, teljes egészében: 


a legutóbbi video, a Giving Up című dalhoz: 


a Wings klipje: 


az All The Days videója: 

https://recorder.blog.hu/2014/12/10/globalradar_haerts
Globálradar – HAERTS
süti beállítások módosítása