Heti Top 10: bajuszhimnuszok Movemberre

2014.11.09. 21:23, Frontrecorder

moustacheguitar.JPG

Már benne járunk a novemberben, azaz a Movemberben, amikor a férfiak világszerte bajuszt növesztenek, bár sokan talán még mindig nem tudják, hogy ezzel a prosztatarákszűrés fontosságát hangsúlyozzák. Az Ausztráliából indult globális kampányt köszöntöttük már a tánczene legmenőbb bajszosaival, aztán álbajuszt viselő popsztárokkal, mi nem volt még? Úgy van, a legnyilvánvalóbb: dalok a bajuszról! Hát akkor íme a movemberi mixtape-ünk.

Irigy Hónaljmirigy: Egy bajszos férfi

"Vonzó, vonzó a bajszos férfi", avagy mozgalmi induló I., az Irigy Hónaljmirigy Queen-paródiája.

Cake: Mustache Man (Wasted)

Mozgalmi induló 2., a félelmetes karizmájú bajuszemberről, a klipjében egy vérbeli hetvenes évekbeli bajuszkirállyal.

Erik Sumo Band: The Real Moustache

Sajnos nem beszélünk kisserzsiül, így a "dalszövegből" nem tudjuk megmondani, milyen a valódi bajusz az Erik Sumo Band szerint - de el tudjuk képzelni.

Sparks: Moustache

Ron Mael a popzene egyik legkúlabb bajszosa, az meg, hogy a bajuszról szóló Sparks-szám klipjében csupaszra borotválkozik, már az utolérhetetlen  kúlság tartománya. (Apropó, Hitler-bajusz, ne maradjon ki az itthoni Marlboro Man zenekar idevágó szösszenete.)

Batman & Robin: My Hero Power Is My Moustache! 

Érezted már magad szuperhősnek a bajuszodtól? (Ki nem? - a szerk.) Akkor ez az osztrák garázspunk-dili neked szól.

Jimmy Buffett: Pencil Thin Moustache

A ceruzabajusz maximum Errol Flynnek vagy Clark Gable-nek állt jól, de ki ne szeretne olykor a harmincas évek hollywoodi férfiidoljainak bőrébe bújni? (Már megint egy hülye költői kérdés! - a szerk.)

Sacha Distel: Les Moustaches

A franciák Aradszky Lászlója alapjában sima képű előadó, de ha már énekelt a bajuszról egy dalt, diszkréten megnövesztette - nem kellett volna.

Anna Bell: La moustache à papa

Hogy ne vádolhassanak bennünket szexizmussal, hogy csak férfielőadók dalaiból válogattunk, íme, így énekelt a hetvenes évek elején egy kedves kanadai lány a papa bajuszáról.

Nirvana: Mr. Moustache

És hogy legyen egy anti-bajusz dal is: Kurt Cobain számára a bajusz egyet jelentett a tapló macsósággal, amit középiskolában megtapasztalt és megírt ebben a dalban az első Nirvana-albumra.

Spatzen Jodler Sextett: Bajor bajusz

Ööö, ezért mi kérünk elnézést... és jó bajusznövesztést mindenkinek!


(A nyitóképet innen vettük.)

https://recorder.blog.hu/2014/11/09/heti_top_10_bajuszhimnuszok_movemberre
Heti Top 10: bajuszhimnuszok Movemberre
süti beállítások módosítása