Horrorfilmet forgatott az Arcade Fire

2014.11.01. 18:42, subrecorder

arcade fire_4.jpg

Nem sumákolta el az idei Halloweent az Arcade FireFesti címen egy húszperces horrorfilmet tettek elérhetővé a YouTube csatornájukon, amit még 2011-ben forgattak. A történet szerint Will Butler multiinstrumentalista 27. születésnapját ünnepli a zenekar Párizsban, de az események nem várt fordulatot vesznek. Szerepet kap Jim Morrison szelleme, és feltűnik a Fleet Foxes, James Murphy, sőt még  Peter Gabriel is.

Az Arcade Fire eddig is híres volt nagyszabású akcióiról, tavalyi albumukat egy húszperces kisfilmmel harangozták be, melyben többek közt szerepelt Zach Galifianakis és Michael Cera is, aztán a We Exist klipjébe sikerült megnyerniük Andrew Garfieldet főszereplőnek. A most kiadott horrorfilmben azonban minden eddiginél több híresség bukkan fel, a Fleet Foxes tagjai egy igazán fleetfoxes-es szülinapi dalocskát dúdolnak, James Murphy (ex-LCD Soundsystem) szomorú DJ-t játszik, Peter Gabriel marcona biztonsági őrt, a felbukkanó Pókember jelmez pedig ismét Andrew Garfieldet takarja.


AZ ARCADE FIRE AZ IDEI TURNÉJÁN RENGETEG FELDOLGOZÁST JÁTSZOTT, ITT ÍRTUNK AZ ÖSSZESRŐL.

A bizarr történet szerint a zenekar a 2011-es nyári turnéjának párizsi állomásán Will Butler (Win Butler frontember/énekes testvére) 27. születésnapját ünneplik, és minden rendben is megy, mindaddig, amíg a kisegítő személyzet egy tagja le nem megy a borospincébe és fel nem hoz egy Jim 27 címkéjű üveget. Miután ebbe Tim Kingsbury gitáros beleiszik, késes gyilkossá válik, aki ugyan végigmurdeli az egész tagságot, de igazából Willre vadászik. Természetesen az egész inkább vicces, mint ijesztő, főleg ha leesik az a rengeteg utalás, amikkel különböző filmművészeti remekeket idéznek meg. Az eleje tiszta egzisztencialista horror, a The National gitáros ikrei a Ragyogás kislányait játsszák, Kingsbury gyilkosáról pedig többször beugorhat a Twin Peaks BOB-ja is. A csattanót nem áruljuk el, elég az hozzá, hogy a miérteket a Slash-nek öltözött Regine Chassagne magyarázza el, miközben egy jógaguru mellett a Sweet Child O' Mine-t játssza. Instant klasszikus.


Az Arcade Fire halloweeni ajándéka, egy teljes horror kisjátékfilm:


a film plakátja:

511e119d.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/11/01/horrorfilmet_forgatott_az_arcade_fire
Horrorfilmet forgatott az Arcade Fire
süti beállítások módosítása