EP-premier! S O N Y A: Celine Gibassier

2014.10.28. 14:30, rerecorder

sonya_1.jpg

Ahogy már Magyarradar rovatunkban is bemutattuk őket: egyszámos projektként indult és VIVA Comet-díjas zenekar lett a Korbucz Sonya dalszerző-gitáros-énekesnő köré épülő S O N Y A kvintett. A Kitchenfloor című dal sikere után, íme az első EP, az ötszámos Celine Gibasser a zajos rockot játszó zenekartól - a mai lemezbemutató elé.

sonya ep.jpgA S O N Y A történetét ott hagytuk abba, hogy a két dobossal (egyikük szintizik is) felálló zenekar közösen dolgozik az új dalokon, lássuk mire jutottak, átadjuk a szót Sonyának: „A lemez folyamatosan készült el, meglévő és új ötletekből is dolgoztunk egyaránt, mindenki kivette a részét a dalírásból, mondhatni addig nem mentünk tovább egy témával, amíg azzal nem volt mindenki elégedett. Az EP címe Celine Gibassier lett, ami másfelől az egyik dalunk címe is, azé a dalé, amiből a következő videoklip készülni fog. A titokzatos Celine egyébként nem más, mint a jelenlegi lakásunk előző lakója, egy francia hölgy. A lemezhez annyi köze van, hogy róla neveztük el a szövegek beszélőjének alteregóját. Ez az alterego olyan tettekre készteti a beszélőt, amit normális esetben nem biztos hogy megtenne. A lemeznek nem volt koncepciója, mégis kerek egésznek érezzük így. Az ilyen dolgokat nagyon ritkán tervezzük meg előre, zsigerileg építkezünk. Új videoklip hamarosan, a klipet szintén a Damakos Attila-Nagy Marcell vezette stáb fogja rendezni. Szeretnénk külföldi turnét is szervezni, illetve minél több fesztiválon fellépni.”

Az új - a felvezető Kitchenfloor megszólalásánál keményebb dalokból, elégikus, olykor egészen elkent, shoegaze-es gitártémákból, máskor meg hardrockosabb elemekből összeálló - EP-hez friss zenekari pólók és táskák is készültek (mutatjuk őket a lemez után), aki ezekből vásárol, letöltős kupont is kap azok mellé a Celine Gibassier című új EP-hez.

a S O N Y A legközelebb, ma október 28-án lép fel a brit Maybeshewill és Flood Red társaságában a Dürer Kertben, Facebook-eseményoldal, az EP-bemutatót pedig megismétlik november 24-én a GMK-ban is, ott pedig a Blahalouisiana vendégeként, Facebook-eseményoldal

és akkor a Celine Gibassier EP itt hallható először: 


ezek pedig a szintén friss zenekari pólók, Andras Bödecs tervezte őket, akárcsak a lemezborítót: 

sonya polo_1.jpg


illetve a zenekari táskák designja, amit pedig a Divat&Magyar rovatunkban bemutatott Berry.Berry tervezett: sonya berry.jpg


www.sonyaband.com

https://recorder.blog.hu/2014/10/28/ep-premier_s_o_n_y_a_celine_gibassier
EP-premier! S O N Y A: Celine Gibassier
süti beállítások módosítása