Globálradar – Skótradar: Baby Strange

2014.10.09. 16:07, rerecorder

BABYSTRANGE.jpg

Igen, még a skót dudán túl is van bennünk muníció Skócia és zene fókusztémánkhoz, tippelünk a következő befutókra az északi országból. A kommerszpopos/szintipopos Prides után jöjjön egy indierockos trió, a Baby Strange. A garázspunk glasgow-i színtere nemrég felszínre dobta a Dominóhoz szerződött The Amazing Snakeheads-t, de máris itt a következő lehetséges befutó. 

Indulás: 2012.

Honnan: Glasgow, Skócia.

Tagok: Johnny Madden (gitár), Connaire McCann (dobok), Aidan McCann (basszus).

Stílus: Zajos, garázsos, posztpunkos punkrock.

Kiadók: Black Records, Chess Club, Ignition Records.

Olyan, mint a Jesus And Mary Chain stílushurrikánba került mai változata.

baby-strange.jpgTörténet: A gitáros és a dobos már évek óta ismerték egymást, amikor egy partin kitalálták, hogy kibérelnek egy próbatermet közösen, hogy megnézzék, tudnak-e dalokat írni. Tudtak, bevették a dobos öccsét és kész is volt a zenekar. Eleinte nem hagyományos koncerteket adtak, hanem házibulikban fellépve terjedt a hírük, de aztán csak beindult a szekér, prominens tagjai lettek a fejlődő glasgow-i garázsrock-színtérnek (lásd még: The Amazing Snakeheads, Paws) turnéztak mások mellett a Vaccines-szel, a Palma Violetsszel, a Merchandise-zal és ez a három zenekar az ő stílusukhoz is jó referencia. Sokszínű, zajos gitárzenéből összeálló szerzeményeiket felkapta az NME és 2014-ben a Gang Of Four jelenlegi basszusgitárosával, Thomas McNiece-szel el is kezdtek dolgozni a debütlemezen, ami várhatóan 2015 elején lát napvilágot. Első videójuk egy klubban játszódik, ahol szétcsapott emberekre írják fel a Pure Evil feliratot – azaz a dal címét – de ezek a szétcsapott emberek ők maguk voltak, amikor meg arról énekelnek, hogy „I am tired of my generation”, akkor azt pontosan magukra is értik, a korhangulatot élesen, és nem éppen vidáman látó zenekarról van tehát szó.

Megjelenések: Kislemezek: Pure Evil (2013), Friend (2013), Distance Yourself (2014).

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Egy T-Rex-dalról nevezték el magukat.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Körbehurcolta őket a brit zenei sajtó.

Radarjel-erősség: A potenciál megvan a dalaikban az áttörésre, a dolog kulcsa abban rejlik, hogy a világ éppen mennyire fogékony a garázspunk iránt.


a Pure Evil videója: 


a Friend klipje: 


a legutóbbi kislemezes dal, a Distance Yourself

https://recorder.blog.hu/2014/10/09/globalradar_skotradar_baby_strange
Globálradar – Skótradar: Baby Strange
süti beállítások módosítása