Seggrázás a Mastodon klipjében? Botrány!

2014.10.06. 12:56, subrecorder

mastodon.JPG

Ismét bebizonyosodott, hogy a világ nagy részének az ég világon semmi humorérzéke nincs. A Mastodon új videójában orbitális mennyiségű twerkölés folyik, miközben a háttérben különböző sötét dolgokat művelnek más szereplők. Az internet rasszizmus- és szexizmusszakértői persze rögtön megérezték a botrányszagot, most azonban a klipben szereplő egyik táncos nyugtatta le a kedélyeket: vegyük már kicsit kevésbé komolyan magunkat emberek!

Ma már tényleg csak akkor kapjuk fel a fejünket a twerkölésre, ha pofátlanul a képünkbe van nyomva, de jaj annak, aki esetleg humorként, neadjisten kritikaként használná fel a jelenséget a videójában! Ráadásul egy metálzenekar?! Hozzátok a keresztet! Körülbelül ez volt az általános reakció a Mastodon The Motherload című dalának új kisfilmjére, pedig a benne látható mennyiségű seggrázás már maga röhögésre készteti az embert, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen dolgokat is takarnak ki a fenekek. Sötét rituálékat végző szektások, keresztre feszített emberek, az életének súlyát cipelő férfi, elszakadó házassági kötelék, és egyéb sötét és szomorú jelenetek kerülnek a szemünk elé, miközben az előtérben mindig legalább négy hölgy hátsó fele reng. Valószínűleg a zenekar is úgy gondolta, hogy ezt a kritikus utalást talán képes lesz megérteni a közönségük, de úgy tűnik, tévedtek. Szinte azonnal rasszizmussal (a nők nagy része afroamerikai) és szexizmussal vádolták a Mastodont. Még az egyik legnagyobb brit internetes portál, a Guardian is írt egy helytelenítő cikket, de ami a videó alatti kommentekben folyik, arról már tényleg nem is érdemes beszélni. A Pitchfork megkérdezte Brann Dailor dobos/énekest a klipről, ő pedig őszintén kijelentette, hogy fogalma sincs, miért kell ennek ekkora feneket (hehe) keríteni, ők paródiának szánták a dolgot, és mindenki marha jól érezte magát a forgatáson.


LEGUTÓBB AZ ÉLŐBEN SZEREPJÁTÉKOKAT JÁTSZÓK KAPTÁK MEG A MAGUKÉT A MASTODONTÓL.

Ezt bizonyítja, hogy tegnap az egyik táncos is írt egy hosszú tumblr posztot, melyben leírja, hogy a lányok a legkülönbözőbb háttérből érkeztek, volt rúdtáncos, sztriptízes, balett-táncos és PhD-hallgató is. Együtt hülyéskedtek, együtt nevettek az egészen, igen, a zenekar tagjaival is. Ő abban látja a nagy felháborodást, hogy a metálos közönség fél attól, hogy a zenéjüket úgymond megfertőzi a fekete kultúra, nem lesz már az a tiszta, trve irányzat, aminek szeretik a puristák. A teljes írást itt lehet elolvasni. Valószínűleg fején találta a szöget, a metál még mindig az egyik leginkább konzervatív, zárt közösség, amely az apróbb újításokat is csak nehezen fogadja el, hiába segítenék ezek akár a stílus általános elfogadottságát. A Mastodon most egy szép lépést tett ebbe az irányba, még ha ilyen vicces formában is. Ki tudja, talán valaki megnézi majd ezt a klipet, mert vannak benne női fenekek, megtetszik neki a zene, belemerül a Mastodon korábbi (jóval keményebb) munkáiba, pár hét múlva pedig már Darkthrone és Crowbar pólókban jár.


Addig is, a Mastodon tüzet szító friss klipje:


egy, a metálosok keménységét kifigurázó klip, egy metálzenekartól (a téglára mutatva headbandelő tag felejthetetlen):

Címkék: mastodon
https://recorder.blog.hu/2014/10/06/seggrazas_a_mastodon_klipjeben_botrany
Seggrázás a Mastodon klipjében? Botrány!
süti beállítások módosítása