Globálradar – Skótradar: Prides

2014.10.06. 17:55, rerecorder

prides.jpg

Igen, még a skót dudán túl is van bennünk muníció Skócia és zene fókusztémánkhoz, tippelünk a következő befutókra az északi országból. A skót szofisztipop nyolcvanas évekbeli hagyományai, bombasztikus, elektropopos hangszerelésben – mainstream sikernek ígérkezik a Prides.

Indulás: 2013.

Honnan: Glasgow, Skócia.

Tagok: Stewart Brock (ének, billentyűsök), Callum Wiseman (gitár, billentyűsök, vokál), Lewis Gardiner (dob, producer). 

Stílus: Bombasztik-soul-softrock-elektroPOP.

Kiadó: Island Records.

Olyan, mint a Hurts és a Bastille big musicos, stadionrockos változatban. Kábé.

pridesnew_732_4891.jpgTörténet: Stewart és Lewis régebb óta haverok voltak, zenélgettek Glasgowban különböző kis együttesekben, de amikor 2013 elején komolyabbra váltott a dolog és bevették Callumot, akkor számukra is meglepően gyorsan megszülettek az első közös dalok, valamint egy demo és jött a nagykiadós lemezszerződés. Rosszmájúan azt is mondhatnánk: látták a Hurts sikereit és aztán látták a honfitárs Chvrches sikereit, és világos volt számukra a követendő út. Bombasztikus refrének, elektropopos hangszerelésbe csomagolt nyolcvanas évekbeli szoftpop/rock hatások (főképp honfitársaké: Deacon Blue, kései Simple Minds, Proclaimers, Wet Wet Wet) és mondjuk a Tears For Fears soulos szintislágerei adják össze a Prides hangzását. Ők ugyan emós poppunkon nőttek fel, de így az érzelmektől túlcsorduló énektémák forrása is nyilvánvaló. A három egymáshoz jól passzoló karakter (a felnyírt hajú punk, a szemüveges, mackós geeky frontember és a szakállas hipszter) szinte színpadra született, élőben állítólag nagyon energikusak. A 2014 során megjelent kislemezes videók gyorsan százezres nézettségűek lettek, írják a debütalbumot, még hallunk róluk.

Megjelenések: Egy kislemez 2013-ban (Out Of The Blue), három 2014-ben: The Seeds You Sow, Messiah, I Should Know You Better.

Mellékprojektek: Most minden fókusz a befutáson.

Szexepil: A három eltérő karakter.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Lemezszerződés, zeneipari push, fellépés az augusztusi Nemzetközösségi Játékok glasgow-i záróceremóniáján.

Radarjel-erősség: Legvalószínűbb szcenárió: rövid távon gyorsan és eléggé befutnak.


a legfrissebb klipes dal, az I Should Know You Better


az eddigi legnagyobb sláger, a Messiah


az év eleji The Seeds You Sow


a tavalyi első kislemez, az Out Of The Blue

https://recorder.blog.hu/2014/10/06/globalradar_skotradar_prides
Globálradar – Skótradar: Prides
süti beállítások módosítása