Jeff Tweedy és a fia kénytelenek a saját lemezükkel házalni

2014.09.29. 16:45, Frontrecorder

tweedy.jpg

A lemezipar tényleg annyira padlón van, hogy az előadóknak maguknak kell eladni a lemezüket, házról házra járva? Ott (még) azért nem tartunk, egyelőre ez csak a Wilco-frontember Jeff Tweedy fiával közös formációjának vicces klipjében ez az alaphelyzet. De mire kell a banán?

A gitáros-énekes-dalszerző a (Low, a White Denim és Mavis Staples egy-egy albumán végzett) produceri munkák után egy akusztikus gitáros szólólemez készítésébe fogott, viszont menet közben beszállt mellé a fia, Spencer dobokon, így ez már egy családi projekt lett. A dalok nagy részét ők ketten játszották fel, később jött egy kis külső kiegészítés Scott McCaughey billentyűstől,.valamint a New York-i Lucius zenekar két női tagjától, akik vokáloztak néhány számban. A nemes egyszerűséggel Tweedy névre keresztelt formáció bemutatkozó albuma Sukierae címmel egy hete jelent meg a Wilco saját kiadóján keresztül, a dupla lemezre 20 szám került abból a nagyjából 90-ből, ami Jeff Tweedy tarsolyában volt. Az albumról most a Low Key című dal kapott videót, amit ráadásul Nick Offerman, a Városfejlesztési osztály című tévékomédia egyik sztárja rendezett (Tweedy többször szerepelt ebben a sorozatban, ahogy a Portlandiában is).

NICK OFERMAN A FIDLAR TAVALYI KLIPJÉBEN ALAKÍTOTT EMLÉKEZETESET - SUGÁRBAN PISÁLÁSSAL.

A videóban két Tweedy kénytelen maga értékesíteni a lemezét a régi jó házalós módszerrel, miután a kiadójuk közli velük, hogy egy vasuk sincs marketingre, promócióra és terjesztésre. A meglehetősen életunt páros eleinte nem jár sikerrel, aztán elmennek egy vidámító tanfolyamra és láss, csodát, innentől veszik a lemezt, mint a cukrot. A bevételből a kiadó főnöke banánt vesz, de hogy miért, azt nem áruljuk el. A lemezipar (és benne az előadók) helyzetére szórakoztató humorral reflektáló videóban Tweedy-ék sokan mások mellett olyanokra próbálják rásózni a lemezüket, mint Conan O’Brien, Chance The Rapper és Steve Albini.


ez pedig a Tweedy előző klipje a Sráckor című Richard Linklater-filmben is elhangzó Summer Noonhoz:

https://recorder.blog.hu/2014/09/29/jeff_tweedy_es_a_fia_kenytelenek_a_sajat_lemezukkel_hazalni
Jeff Tweedy és a fia kénytelenek a saját lemezükkel házalni
süti beállítások módosítása