Kiesza rossz dologra csábít

2014.09.23. 14:00, Frontrecorder

kieszaalbumcover.jpg

Két hónapja, hogy bemutattuk és a dance-pop új királynőjének kiáltottuk ki, most pedig örömmel jelentjük, hogy hamarosan megjelenik Kiesza bemutatkozó albuma, melyről a rapper Joey Bada$$ közreműködésével készült Bad Thing a legújabb kedvcsináló.

A kanadai dalszerző-énekesnő tavaly tűnt fel, de a Hideaway című dala idén robbant, áprilisban vezette a brit slágerlistát (illetve több európai ország kislemezlistáját is, míg Amerikában a dance-listák csúcsait ostromolta). A következőként kiadott Giant My Heart ugyancsak szép siker aratott (a brit listán a 4. helyig jutott), és a táncos-koreográfusként, illetve klipjeinek rendezőjeként is domborító, különleges arcú, a haját kalácskontyba fonó Kiesza ezzel bebiztosította a helyét a nemzetközi popporond új befutóinak mezőnyében. Időközben elkészült az első albuma is, amelynek zenei felelőse állandó producere, Rami Samir Afuni volt és Sound Of A Woman címmel jelenik meg október 21-én Amerikában, december elsején pedig Angliában (a borítóját lásd nyitóképünkön). A lemezre 14 dal került, köztük a két eddigi single, Haddaway What Is Love-jának feldolgozása, a következő angliai kislemeznek kiválasztott Enemiesz, valamint a most közzétett Bad Thing, amely hiphop.alapjával elrugaszkodik a kilencvenes évekre visszakacsintó, rádióbarátra fényezett pop-house-tól, amit eddig tőle megszokhattunk. Kiesza amúgy is azt ígéri, hogy az albumon lesznek olyan dalok, amiket nem várnánk tőle, a folkos, rockos zenei múltjának is teret engedett debütálásán. Halljuk akkor sorjában, először az oldschool hiphop beatre, messziről morajló basszusra és house-zongora futamra épülő Bad Thing,a New York-i Joey Bada$$ rapjével:


a "tipikusan kieszás", a 90-es évek eurodance-ének hangzásjegyeit a jelenlegi brit slágerhouse-megszólalással ötvöző Enemiesz, amely november közepén jelenik meg hivatalosan:


a szívszorító balladává átformált What Is Love meztelenre vetkőzős klipje:


Mindezek mellett Kiesza továbbra is szívesen dolgozik együtt másokkal. Több dalt is írt Rihanna következő albumára (ezek vagy megjelennek, vagy nem), illetve a Gorgon City brit house-duóval is dogozott a bemutatkozó albumuk egy számában, amit nem ő, hanem Jennifer Hudson énekelt fel. A Skrillex és Diplo bromance-ának eredményeként létrejött Jack U duó stadiontrapes Take U There című számában viszont ő énekel, ez épp egy hete jött ki:

Címkék: kiesza
https://recorder.blog.hu/2014/09/23/kiesza_rossz_dologra_csabit
Kiesza rossz dologra csábít
süti beállítások módosítása