Visszatér a Twilight Sad - és bánatosabb, mint valaha

2014.09.17. 10:15, subrecorder

TWILIGHT_SAD_BRIGHTON_MARINA_IMG_73621_1.jpg

2012-ben jelentetett meg legutóbb albumot a skót poszt-posztpunk trió, a Twilight Sad. Most októberben visszatérnek negyedik lemezükkel, melynek címe továbbra is jellemzően a teljes kiábrándultságról árulkodik: Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave. Két dal meg is hallgatható róla, de jobb kedved biztosan nem lesz tőlük.

Semmi szégyellnivaló nincs az "európai Interpol" titulusban. Sőt, inkább büszkén is lehetne viselni, hiszen olyan nyers érzelmeket, mint a New York-i zenekar, kevesen tudnak közvetíteni a kortárs gitárzenében. A Twilight Sad méltán pályázhatna erre a címre, a visszhangzó gitárok, vagy James Graham hangja okán (ami kiköpött Paul Banks), sőt, még a basszusgitárosuktól is ugyanúgy 2010-ben váltak meg. Mindkét zenekar mestere annak, hogyan kell úgy mély érzéseket megénekelni, hogy ne tűnjön az egész egy nagy giccsnek. Dalcímadásban pedig csak Morrissey-hez mérhetők a skótok, ennyire teljes apátia ritkán árad néhány szóból. Nézzünk csak rá a frissen bejelentett lemez pár dalára: Drown So I Can WatchThere's A Girl In The CornerI Could Give You All That You Don't Want. Twilight Sad-et tehát nem azért hallgat az ember, hogy jobb kedve legyen, de bármilyen nehéz időszak mellé ideális társak ők. Megértőek, nem törnek be túl durván az életedbe, amikor egyedül akarsz lenni, de mindig ott vannak a háttérben, ha szükséged van rájuk. 


FRISS MAGAZINUNKNAK PONT SKÓCIA ÉS A ZENE KAPCSOLATA A TÉMÁJA.

Az eddig hallott két dalt nézve ilyen lesz az október 27-én megjelenő negyedik lemezük is, mely továbbra is a Fat Cat Records-nál fog kijönni. Az egyik, már említett There's A Girl In The Corner kezdő gitártémája a The xx-et idézi és jó indító dalként azonnal beránt a lemez sötét atmoszférájába, a végén egy gyönyörű, szintifutammal kísért kiteljesedéssel. A Last January még az előbbinél is hidegebb, repetitívebb, a berobbanás lehetősége itt is megvan, de végül nem történik meg. A trió egyébként ehhez az albumhoz visszatért abba a skót kisvárosba, ahol még 2007-es debütáló lemezüket (Fourteen Albums And Fifteen Winters) írták és érezhető is, hogy inkább ezt akarják újra megidézni, mintsem bármi újat nyújtani. De ha ez ilyen jól sikerült, akkor ki bánja?


A két új Twilight Sad szám, nemsokára megjelenő lemezük előfutárai:

 

https://recorder.blog.hu/2014/09/17/visszater_a_twilight_sad_es_banatosabb_mint_valaha
Visszatér a Twilight Sad - és bánatosabb, mint valaha
süti beállítások módosítása