Két új Adele-dal jöhet?

2014.09.02. 11:04, subrecorder

adele.jpg

Na jó, kicsit csaltunk, hiszen maguk a dalok nem újak, hanem a brit énekesnő előző, megasikeres albumának (21) felvételeikor íródtak, viszont nem kerültek fel arra. Most azonban kiszivárogtak az internetre, így ha új lemez nem is lesz idén, azért "új" Adele-számokat hallhatunk.

Adele 2011-es lemeze, a 21 a kétezres évek egyik legsikeresebbje a maga 29 millió eladott példányával, ami az internet uralta korban még inkább megsüvegelendő teljesítmény (a legközelebbi kortárs sikerlemezek: a 2000-ben kiadott The Beatles-válogatás, a 1 31 millió, a 2002-es Norah Jones-album, a Come Away With Me 25 millió példányban fogyott). Adele 29 milliójából ráadásul 10 milliót az USA-ban értékesítettek, tehát az énekesnő tényleg globális világsztárnak mondható, nem csak európainak (a kettő nem összekeverendő, mégis sokszor előfordul). Idén rengeteg pletyka keringett arról, hogy talán érkezhet a 25 című folytatás (Adele első lemeze is életkorára utalt, 19 volt a címe), de ezeket Adele kiadója, az XL Recordings után maga az énekesnő is helyrerakta, biztosítva a rajongókat, hogy a lemez ugyan készül, de az idei megjelenés ki van zárva. Adele egyébként öt éves profi karrierje alatt 10 Grammy-díjat söpört be, a zenetörténelemben mindössze ő a második, aki megnyerte a "Big Four" mind a négy kategóriáját (Legjobb új előadó, Az év felvétele, Az év albuma, Az év dala).

A két dal, amely kiszivárgott, még 2010-ben íródott, miközben Adele Fraser T Smith producerrel a 21-on dolgozott, ez a két szerzemény végül valamiért nem került fel a végső számlistára. A címeik igen ellentétes érzelmekről árulkodnak, míg az egyik Never Gonna Leave You, addig a másik You'll Never See Me Again címre hallgat. Előbbi egy lassú, soulos zongorás ballada, utóbbi pedig kicsit túlzottan is hasonlít a Set Fire To The Rainre, így talán nem véletlen, hogy nem tették fel a 21-ra.


Never Gonna Leave You:

You'll Never See Me Again:


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN.
 

Címkék: adele
https://recorder.blog.hu/2014/09/02/ket_uj_adele-dal_johet
Két új Adele-dal jöhet?
süti beállítások módosítása