Filmszerű audiális kalandot ígér új albumán a Foxygen

2014.07.31. 17:19, Frontrecorder

foxygen_1.jpg

Tavaly januárban jelent meg a kaliforniai Foxygen áttörést jelentő albuma, a We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace And Magic, melyet mi egyenesen 2013 legjobb albumának választottunk. A zenekar csak még közelebb került a szívünkhöz, amikor kiderült, hogy az egyik alapító tag, Jonathan Rado magyar származású, aztán fellélegezhettünk, hogy a zenekar elsimította a belső feszültségeket, így most különös örömmel jelenthetjük, hogy október 13-án érkezik az új lemezük, a több mint nyolcvan percnyi új zenét tartalmazó...And Star Power.

Hogy pontosan mi okozta a drámát Rado és a Foxygen másik fele, Sam France között, nem tudni, talán France barátnője (aki egy ideig a turnéfalállás tagja is volt), vagy Rado titokban felvett és tavaly szeptemberben megjelent szólólemeze, de ez most már nem is fontos, a lényeg, hogy a két suhancképű zenész elásta a csatabárdot, és felvették a következő lemezüket, ráadásul az eddigi bő félórás anyagok után egy 24 számos, 82 perces albumot rögzítettek ...And Star Power címmel (érdekes adalék, és talán magyarázat a címre, hogy France Star Power néven tette közzé szólólemezét 2012-ben, de miután Rado berágott rá emiatt, gyorsan le is szedte a netről, hogy aztán meglepve értesüljön Rado szólólemezéről...). Az albumot az alábbi retro promóciós poszter harangozza be, bal oldalt látható a borító, a jobboldali sajtószöveg pedig "libafalkányi vendég közreműködőt" és "római számmal ellátott szviteket" ígér, illetve "pszichedélia felé tartó folkot, rajzfilmfantáziát, szoftrockban tobzódást, Dungeons&Dragons-stílusú doomrockot és paranoid fürdőszobai lármázásokat". Alig várjuk.

foxygencoverart.jpg

Alább az október 13-án a  Jagjaguwar kiadónál megjelenő új Foxygen-album számlistája - tényleg lesz rajta egy négytételes szvit. 

Star Power Airlines
How Can You Really
Coulda Been My Love
Cosmic Vibrations
You & I
Star Power I: Overture
Star Power II: Star Power Nite
Star Power III: What Are We Good For
Star Power IV: Ooh Ooh
I Don’t Have Anything/The Gate
Mattress Warehouse
666
Flowers
Wally’s Farm
Cannibal Holocaust
Hot Summer
Cold Winter/Freedom
Can’t Contextualize My Mind
Brooklyn Police Station
The Game
Freedom II
Talk
Everyone Needs Love
Hang

A lemezről az első single a How Can You Really című szoftrockos tinglitangli dal, amelyhez rögtön klip is készült, ebben France kacér glamrockerként forgatja fel egy iroda rendjét. A Foxygen egyébként ma kezdi az új albumát népszerűsítő turnéját, és úgy látszik, Jonathan Rado hiába mondta el nekünk, hogy nagyon szívesen játszana nálunk, Budapest egyelőre kimarad a menetrendből.

Címkék: foxygen
https://recorder.blog.hu/2014/07/31/filmszeru_audialis_kalandot_iger_uj_albuman_a_foxygen
Filmszerű audiális kalandot ígér új albumán a Foxygen
süti beállítások módosítása