Azealia Banks új dallal tért vissza - most már tényleg jön a debütlemez?

2014.07.28. 10:21, subrecorder

azealia2_1.jpg

Mindenki "kedvenc" botránykirálynője, Azealia Banks először hallat magáról azóta, hogy két és fél éves szenvedés után kirúgták/lelépett az Interscope kiadótól. Új dala, a Heavy Metal And Reflective saját kiadásban (Azealia Banks Records) jelent meg, talán ez már tényleg sokszor eltolt albumának előfutára lehet. Vagy nem.

Az évek során sajnos Azealia Banks elérte azt, amit egyetlen épeszű zenész sem szeretne: jobban ismerjük botrányai, mint dalai által. Pedig rengeteg tehetség szorult belé, de összeférhetetlensége, túlzott independenciája miatt valahogy sosem boldogult a zenei világban és erről az esetek 95%-ban a legtöbb vélemény szerint ő tehetett. 2012-ben, mikor kijött a 212 című dala, még mindenki a jövő nagy femcee-jének kiáltotta ki a New York-i lányt, Broke With Expensive Taste névre keresztelt debütáló albumát pedig százezrek várták. Aztán a lemez csak nem jött, a különböző patáliák viszont csőstül. Banks beszólt, akinek csak lehetett, dalait mókából kiszivárogtatta, rengeteg fellépését mondta le csak úgy (Sziget, 2013, rémlik ugye?). Így telt el két év, míg kiadója, a benne eddig bízó Interscope pár hete búcsút vett tőle. A rapperlány ezt is szokásos stílusában, a Twitteren közölte, állítása szerint ez volt minden vágya, hiszen így végre az a király indie-csaj lehet, akiről 14 éves kora óta álmodozik. Még az Interpolhoz is csatlakozni akart (ezt azért megnéznénk). Az sajnos neki még nem tűnt fel, hogy az eltelt idő alatt a legtöbbek számára Banks zenéje érdektelenségbe fulladt, és lehet bármennyire jó a debütáló album, már nem csak arról fogunk emlékezni rá (idei Balaton Soundos fellépése sem volt túl emlékezetes). 


BANKS IDEI ELSŐ MAGAZINUNK CÍMLAPSZTÁRJÁVAL, ANGEL HAZE-ZEL IS ÖSSZEKAPOTT A MÚLTBAN.

Természetesen a semmiből jött elő az új dala is, amely Heavy Metal And Reflective címen szivárgott ki a Soundcloudra, és bár a rendes megjelenés csak ma lett volna, Banks nem győzte buzdítani a követőit, hogy keressenek rá a nem hivatalos linkre. A két és fél perces single meghallgatása után aztán azért meggyőződhetünk arról, hogy bizony van még kakaó a rapperben - persze a tehetséget semmi nem tüntetheti el csak úgy, maximum a kihasználásával lehetnek problémák. A dalban említésre kerül a Billie Jean, a tamagocsik és még ezernyi más dolog, amik semmilyen összefüggésben nincsenek egymással. A szám producere az a Lil Internet volt, aki már a Yung Rapunxel című tracken dolgozott együtt az énekesnővel.  Post scriptum hozzátennénk, hogy ritka ronda borítót kapott az új single. 


Azealia Banks új száma, a Heavy Metal And Reflective:


a single borítója:

azealia-banks-heavy-metal-and-reflective-cover.jpg

Címkék: azealia banks
https://recorder.blog.hu/2014/07/28/azealia_banks_uj_dallal_tert_vissza
Azealia Banks új dallal tért vissza - most már tényleg jön a debütlemez?
süti beállítások módosítása