Új Shabazz Palaces - Hallgasd meg az év eddigi legjobb lemezét!

2014.07.21. 13:58, rerecorder

shabazzpalaces-1b24cebe81da3f8aa61804f4f37184cd9af7eb3a-s40-c85.jpg

Hivatalosan július 29-én jelenik meg a Shabazz Palaces második albuma a Sub Popnál, de a zenekar már most elkezdte streamelni a Lese Majesty című lemezt. Mindenképp hallani kell kategória!

Nagyon nem is szaporítjuk a szót, a Shabazz Palaces az utóbbi évek egyik legjobb formációja, hiphopnak is nevezhető, amit csinálnak, de nyilván sokkal több a hagyományos értelemben vett válfajnál.  Ishmael Butler, a Shabazz Palaces egyik fele (fő agya/szövegelője) a kilencvenes évek elején kezdte, Digable Planets nevű zenekarának jazz-hiphopja akkor szintén erős új hangot jelentett, párja, Tendai ’Baba’ Maraire pedig nemrég adott ki új, jó projektlemezt, Chimurenga Renaissance néven (a Hussein Kalonjival közös formáció anyagán Butler mellett közreműködik még például a Thee Satisfaction is). Na de a korai EP-k és a 2011-es Shabazz Palaces-debütálás (Black Up), amiktől mi is eldobtuk az agyunkat már rég volt, és igen örömteli hír jött idén a folytatásról, plusz egy talányos-igéző video a Dawn In Luxor dalhoz.

AZ ELSŐ SHABAZZ PALACES-LEMEZ A RECORDER 2011-ES ÉVI KEDVENCEI ÉLMEZŐNYÉBEN.

Hamarosan boltokban a lemez, de már végig is hallgatható a Lese Majesty, mi már végig is hallgattuk jó sokszor, sőt meg is írtuk róla a kritikát a héten megjelenő új, huszonnegyedik Recorder magazinba így csak onnan tudjuk ismételni magunkat: eddig az év lemeze ez a kozmikus jövőzene. De tessék, döntse el mindenki, igazunk van-e.

a Lese Majesty teljes egészében (akinek nem játszaná le a gépe, itt is meghallgatható): 

https://recorder.blog.hu/2014/07/21/uj_shabazz_palaces_hallgasd_meg_az_ev_eddigi_legjobb_lemezet
Új Shabazz Palaces - Hallgasd meg az év eddigi legjobb lemezét!
süti beállítások módosítása