Szemet gyönyörködtetően talányos a Shabazz Palaces új klipje

2014.05.13. 14:44, Frontrecorder

ShabazzPalaces_2014_1_PatrickOBrienSmith_print.jpg

Az általunk is 2011 legjobb albumai közé választott Black Up után bő három évvel, július 28-án jelenteti meg második albumát a Shabazz Palaces hiphop(ba jobb híján besorolt) duó. A Lese Majesty című lemez nyitódalához lenyűgöző képekkel operáló, talányos videó készült, amely a KENZO 2014 tavaszi/nyári kollekcióját népszerűsíti. 

IDŐKÖZBEN A SHABAZZ PALACES MÁSIK PROJEKTJE ELŐÁLLT BEMUTATKOZÓ ALBUMÁVAL.

A Digable Planets jazzy hiphop kollektíva vezéreként a kilencvenes évek elején feltűnt Ishmail Butler 2009 óta működteti a Shabazz Palaces projektet, társa a multiinstrumentalista Tendai Maraire. A duó zenéje ugyan hiphop-alapú, abból is inkább a wonky/future beats irányzatokkal rokon, de legalább annyira fontos eleme a kísérleti elektronika, az avantgárd dzsessz, vagy az afrikai és arab zenei hagyományok beemelése, mindebből pedig egy megfoghatatlan, teljesen egyedülálló hangzásvilágot építenek, a maguk törvényei szerint. Ez a - jó értelemben véve - ezoterikus, sajátos asztráltérben létező világ pedig tovább tágul a második albummal, amely egy 18 tételes, hét szvitre osztott opus lesz. A Lese Majesty a Dawn In Luxor című lassan gördülő, dubosan effektezett számmal indul, mely a Kenzo új divatfilmjében hallható. A videót Kahlil Joseph rendezte (aki már forgatott klipet a Shabazz Palaces-nek), megmagyarázhatatlan, a jelenben és valamikor a régmúltban (vagy egy párhuzamos világban?) játszódó titokzatos jelenetek sora, amely amennyire érthetetlen, annyira lenyűgöző vizuális élmény.

A Shabazz Palaces hamarosan megjelenő új albumáról elsőként a They Come In Gold című furán-viccesen kattogós számot tették közzé:

Címkék: shabazz palaces
https://recorder.blog.hu/2014/05/13/szemet_gyonyorkodtetoen_talanyos_a_shabazz_palaces_uj_klipje
Szemet gyönyörködtetően talányos a Shabazz Palaces új klipje
süti beállítások módosítása