The Beach Boys-koncert Budapesten!

2014.07.15. 11:12, rerecorder

bb_1.jpg

A Beach Boys a poptörténet egyik legjobb, legfontosabb zenekara. Soha nem lépett fel Magyarországon. Most viszont fel fog, 2014. november 26-án a BudapestArénában - természetesen a Mike Love-féle haknibrigáddal, az agy, Brian Wilson nélkül. De mégiscsak: Beach Boys-koncert Magyarországon!

A Facebook-on egy Egymillióan azért, hogy elhozza a Gerendai a Beach Boyst a Szigetre-csoport már évek óta követeli, hogy legyen végre Magyarországon is egy Beach Boys-koncert. Most végre lesz. Magyarországon soha nem volt meg a kellő ismertsége, elismertsége a Beach Boysnak, így talán nem is olyan meglepő, hogy eddig elkerülte hazánkat a társaság, de azért mégiscsak egy 1961 óta működő együttesről van szó (eredeti felállásban a három Wilson-testvér: Brian, Carl, Dennis, aztán unokatestvérük, Mike Love, szomszédjuk David Marks és haverjuk, Al Jardine). Amely persze a hetvenes évek végi utolsó nagy művészi fellángolása óta jószerével csak múltjából él - még ha 2012-ben készített is egy korrekt visszatérő lemezt (That's Why God Made The Radio) a még életben lévő eredeti tagokkal (Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks és a később csatlakozott Bruce Johnston) és ebben a felállásban le is nyomott egy 50 éves ünnepi koncertkörutat, ám annak végeztével ismét a Mike Love-féle turnézenekar használja a Beach Boys nevet és ez a felállás jut el Budapestre is. Love perrel nyerte el a névhasználatot és rajta valamint - a zenekar koncertfelállásához 1965-ben csatlakozott - Johnstonon kívül csupa sessionzenész alkotja a tagságot (miközben a zenekar agya, fő dalszerzője, producere, Brian Wilson szólókoncerteket ad).

Ám - mindez, ha nem is mellékes azért - mégiscsak lesz egy Beach Boys-koncert Budapesten, amin nyilván elhangzik majd rengeteg sláger és talán sokkal többen fognak megismerni egy-egy - általunk is imádott - klasszikus nagylemezt, mint például ezt.


A BEACH BOYS SZERTEÁGAZÓ TÖRTÉNETÉNEK LEGÉRDEKESEBB FEJEZETÉRŐL ITT ÍRTUNK.

"A budapesti koncertre jegyek július 17-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Álló és ülőjegyek egyaránt beszerezhetők The Beach Boys november 26-i, BudapestArénában megrendezésre kerülő showjára."

hallgassuk meg a Pet Sounds című tökéletességet: 


az 50. évfordulós koncertek közül az egyik, sajnos nem ezt a felállást láthatjuk: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/15/the_beach_boys-koncert_budapesten
The Beach Boys-koncert Budapesten!
süti beállítások módosítása