Globálradar – Jungle

2014.07.10. 15:55, rerecorder

Jungle_2.jpg

Július 14-én, azaz jövő héten jelenik meg a brit soulpop/indiefunk Jungle zenekar bemutatkozó albuma. A nehezen rákereshető nevet választó duó (élőben héttagú formáció) az utóbbi idők egyik leginkább hype-oltja volt, jórészt a jó öreg, jól működő anonimitásreceptnek, meg persze a klassz klipeknek (itt egy a breakelő kislánnyal, de mutatjuk a legfrissebbet is). Ja, és nyilván annak is, hogy mindez erős dalokkal párosult, amikből összeállt a bemutatkozó, iTunes-on már előrendelhető és streamelhető cím nélküli nagylemez. De hogyan jutottak el idáig?

Megalakulás éve: 2012.

Honnan: Nyugat-London.

Tagok: J és T.

Stílus: Indiefunk.

Kiadók: B3SCI Records, Chess Club Records, XL Records.

Olyan, mintha a legutóbbi crooner soul vonal (How To Dress Well, Rhye) funkosabb testvére lenne, de a zene Brian Eno produceri kezelésével és a TV On The Radio sessionzenészi segédkezése mellett készül.

2014Jungle_Jungle_600G090514.jpgTörténet: Na, ezt ki tudja pontosan? J (aki Josh) és T (aki Tom), két fehér, alig huszonéves srác, Nyugat-Londonban, egymás szomszédságában nőttek fel, kilenc éves koruk óta örök barátok és korábban sessionzenészekként és dalszerzőkként is dolgoztak. Első felbukkanásuk óta azonban az anonimitás jól kifizetődő hype-erejével élnek, maguk helyett első három klipjük szereplőit (például két fekete srácot) mutogatták fotókon. Helló, Rhye tavalyról! És már csak azért is érdemes citálni a 2013-as év egyik csúcslemezét készítő párost, mert az anonimitás mellett az érzelmes énekekkel élő Jungle is a legújabb soul-vonulat egyik tagja lehetne, ha nem a hetvenes évek lassú funkja lenne a zenei origójuk. Az első koncerteken (ahol héttagú a formáció) persze kiderült, hogy kik adják elő a leheletfinoman kiegyensúlyozott dalokat: a magukat korábban teljesen átlagosnak beállító előadók valóban nem született popsztárfejek, de a marketing bevált, a zenébe beleszerettünk, hamarosan érkezik a hiba (és cím) nélküli nagylemez tele középtempós szintis-gitáros, egyszerre friss és retrós, finom és grúvos, agyasan hangszerelt és természetes folyású dalokkal.

Megjelenések: Eddig négy vinyl kislemez, amelyek már csak 10 ezer forint feletti összegekért szerezhetők be: The Heat EP 10”-en (2013), The Heat 7” (2013), Platoon 7” (2013), Busy Earnin’ 7” (2014).

Mellékprojektek: Ki tudja?

Szexepil: A mozgáskultúra a klipekben: breakelő kislány, akrobatikus görkorizók, raktártérben együtt táncolók – meg kicsit nyilván az anonimitás.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Első koncertjükre pár óra alatt elfogyott az összes jegy, bekerültek a BBC Sound Of 2014 jelöltje közé, leszerződtette őket az egyik legnagyobb indiekiadó (XL), korai kislemezeik nagy pénzekért cserélnek gazdát, ja és mindenki szerint tuti befutók.

Radarjel-erősség: Tuti befutók.


a lemez streamelhető iTunesosoknak.


ez pedig a legfrissebb video, a Time című dalhoz, talán az eddigi legforróbb, természetesen ezúttal is táncosokkal: 


a Heat videója: 


a Busy Earnin' klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/10/globalradar_jungle
Globálradar – Jungle
süti beállítások módosítása