Top 5 rocksztár focista

2014.07.09. 20:31, rerecorder

TWPGeorgeBest.jpgkung fu-foci - ash_1.jpgOké, nyilván nem vagyunk szakértők, és oké, nyilván van még sok más focista, aki rocksztár is lehetne, de számunkra ők a legnagyobbak. Csatlakozik hozzájuk valaki a mostani világbajnokság mezőnyéből?

George Best

Lemezcím és -borító lett (The Wedding Present: George Best, 1987, fent balra), de ez a legkevésbé rockandroll Bestben: a legstílusosabb (és persze legkiválóbb északír) labdarúgó úgy nőzött és ivott, mint egy rocksztár, nightclubot nyitott, sportautókat vezetett, szórta a pénzt, igazi popikon volt jóval David Beckham előtt – írtak is róla több tucatnyi életrajzot.

Paul-Breitner.jpgPaul Breitner


A német „vörös Breit” a labdarúgás egyik legérdekesebb figurája, milliomos sztárfocista, aki maoista, marxista eszmékkel szédítette a világot, miközben menő afrot és szuperkúl bajuszt/szakállt viselt. A reálarisztokrata divatból volt vörös ideológus, de ez az imidzs a foci rocksztárjai közé lőtte.


ÍME, ÖT DAL A FOCIRÓL, AMI TÉNYLEG JÓ IS!

Paul Gascoigne

paul gascoigne.jpgŐ is Best köpönyegéből bújt elő, csak „kevésbé volt eszes”, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy 1990-es vb-sikere után a kitört Gazzamaniát jól lovagolja meg (pl. a brit kislemezlista 2. helyéig jutó baggys dallal) és minden későbbi futballsztárnak utat mutató felhajtással, amit sajnos súlyos alkoholizmus követett.

Eric Cantona

Cantona a forrófejű, avagy King Eric, a ManU-szurkolók által egyszer a csapat ’minden idők legjobbjának’ választott játékosa. Aki focista pályafutása után, ha nem is rock-, de Cannes-ban masírozó filmsztár lett. Persze a híres, ellenfél szurkolóját célzó kungfu-rúgása a legemlékezetesebb (ezt az Ash 1995-ös kislemezborítója őrzi az utókornak, Kung Fu, fent jobbra), pedig dolgozott a menő francia Dionysos rockzenekarral is.

Stpauli.jpgFC St. Pauli


Oké, ez nem egy játékos, hanem egy klub, de abból a legmenőbb. Hamburg örök második csapata laza, de tudatos filozófiájú, balos, antifasiszta, antiszexista egyesület, szurkolói halálfejes zászlót lengetnek és Sisters Of Mercy-, Sigur Rós-, Editors-tagok koncerteznek a mezükben. Mi ez, ha nem maga a foci rock&rollja?

 


ŐK PEDIG MAGYAR ZENÉSZEK, AKIK FOCIVÁLOGATOTTAKNAK SZURKOLNAK, KI DRUKKOLJA DÖNTŐBE KEDVENCEIT?


Paul Gascoigne és az 1990-es Fog On The Tyne - hát nem ettől az enyhén Happy Mondays-os Lindisfarne-feldolgozástól lett rocksztár focista: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/09/top_5_rocksztar_focista
Top 5 rocksztár focista
süti beállítások módosítása