Magyarradar: S O N Y A

2014.06.25. 17:19, Frontrecorder

sonya.jpg

Egyszámos projektnek indult és Viva Comet-díjas zenekar lett belőle: a szőke dalszerző-gitáros-énekesnő, a korábban Karányival és Kristóf Norberttel is dolgozó Korbucz Sonya tavaly szeptemberben mutatkozott be a S O N Y A nevű formációjával, melyet néhány régi barátjával, különböző budapesti metál és hardcore zenekarok tagjaival hozott össze eredetileg a Kitchenfloor című dalhoz, majd ennek kedvező fogadtatásra után úgy döntött, állandósítja az alkalmi társulást. A Kitchenfloor a két hete megrendezett VIVA Cometen elnyerte a legjobb klipnek járó díjat, de hogy a lájtos posztrockot játszó zenekar ténylegesen is el tud-e kapni szélesebb közönséget, az az augusztusra várható az első EP-jük megjelenése után kiderül.

sonyacomet.jpgIndulás: 2013. február

Tagok: Korbucz Sonya (gitár, ének) Dexter (basszusgitár) Radics Gábor (dob, szinti) Dobos Lajos (dob) Somló Pál (gitár)

Stílus: poztrock

Hatások: a kedvenc zenekarainkon kívül a klasszikus zene és a zajok

Kiadó: nincs

Történet: Annak idején ez csupán egy egyszámos projektnek indult, méghozzá a Kitchenfloorral, csak időközben Dexterrel kitaláltuk, hogy akkor miért is ne alapítsunk egy zenekart;ekkor kértük meg Leo Perezt, Dexter régi, venezuelai barátját, hogy doboljon nálunk. Ő egyébként basszusgitár szakon végzett eredetileg, és amúgy is jellemző a zenekaron belül, hogy többen nem az elsődleges hangszerükön játszanak. Dexter pedig a zenekar hangmérnöke - szeretünk mindent házon belül intézni. Úgy esett sajnos, hogy Leónak időközben Moszkvába kellett költöznie, így a tavaly szeptemberi, videoklip premierrel egybekötött bemutatkozó koncertünk volt az első és egyben utolsó fellépésünk vele. (Ő játszotta fel a mostani dalok nagy részét a stúdióban és szerepelt a Kitchenfloor klipjében is.) Nem maradhattunk dobos nélkül, így egy szintén régi barátunkat, Radics Gábort kértük meg, játsszon Leo helyett, illetve volt szerencsénk gyarapodni még egy gitárossal, Somló Palival. Gábor roppant gyorsan megtanulta a dobtémákat, Dexternek meg az jutott eszébe, hogy a Toldis klippremier-bulinkon legyen még egy dobos, mivel régi álma volt a két dobbal koncertezés. Így maradt meg ez a koncept, Dobos Lalit vettük be második dobosnak. Azóta is jól működünk együtt, együtt írjuk a számokat is, nem csak az én dalaimat játsszuk. Mivel szeretnénk maximalizálni a hangzást, Gábor egyszerre szintis és dobos pozíciót tölt be.

Megjelenések: Kitchenfloor videoklip 2013. szeptember, Piece Of Mine (Balcony TV) 2014. március

Küldetés: kiverni Ákost a magyarok fejéből.

Jövőkép: rengeteg próba, rengeteg felvétel, rengeteg klip, rengeteg koncert.

Mellékprojektek: Nekem (Sonya) tavaly szeptemberben volt egy Szimfonik Live-fellépésem a Millenáris Parkban, ahol életemben először sokezres tömegnek játszhattam el a Mad World-feldolgozásomat, kórussal és szimfonikus zenekarral kísérve.A többieknek pedig ott vannak a zenekaraik: az Oaken, a dUNA, a Shell Beach és a Wasted Struggle

Szexepil: a két pergő közt a 30 ms késés.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Szimfonik Live 3.0 fellépes, VIVA Comet Legjobb Videoklip - 2014

a Kitchenfloor díjnyertes klipje:


és a Balcony TV budapesti adásában debütált, zúzósabb és matekosabb Piece Of Me:

Címkék: sonya magyarradar
https://recorder.blog.hu/2014/06/25/magyarradar_s_o_n_y_a
Magyarradar: S O N Y A
süti beállítások módosítása