Rustie új száma megragad a karmával

2014.06.24. 11:48, subrecorder

rustie_1.jpg

A skót producer, a Warp kiadó üdvöskéje, Rustie bejelentette második albumának megjelenési dátumát, mellé pedig megosztott egy számot is róla. A Raptort hallva nem kell félnünk attól, hogy zenéje unalmassá válna. Sőt, igazából semmitől sem kell félnünk. 

Pár single és két EP után Russel Whyte-ot, azaz Rustie-t a bass music egyik legnagyobb új tehetségének kiáltották ki, bemutatkozó albumát 2011-ben óriási várakozás előzte meg. A Glass Swords nem is okozott csalódást, tele volt a Rustie-ra oly jellemző mindent-bele-akarok-zsúfolni mentalitású trekkekkel, került bele a 90-es éveket idéző rave és trance, hiphopos alapok, 80s electrofunk és szintipop, wonky és persze némi dubstep újragondolás, mégsem volt mindez túl sok, vagy kaotikus, maximum a jó értelemben. 


A GLASS SWORDS ALBUMOT ITT SZAKÉRTETTÜK MEG BŐVEBBEN.

Rustie most bejelentette, hogy készül a következő lemez, mely Green Language címen jön ki augusztus 25-én. Az album számairól és a címéről így nyilatkozott a producer: "A lemez címe a középkori irodalomból, a reneszánsz mágiából és az ősi mitológiából jön. A Zöld Nyelv egy olyan nyelv, ami közvetlenül az érzelmeidhez beszél, anélkül, hogy az agyad belezavarna az üzenetbe. Számomra maga a zene ez, és én is ezt próbáltam megvalósítani. A Green Language-t hajnali 4-kor írtam és rögzítettem, madárcsicsergés mellett, egy elhagyott skót vidéken. Nagy hatással  volt rám a naplemente." Ennek tudatában hallgassuk akkor meg az albumról kiadott számot, a Raptort, ami a címének megfelelően egy zsákmányra éhes, vijjogó ragadozómadárként csap le a hallgatóra. A rövid intro után már indul is a csapatás, süvítenek a dropok és az energia sem hagy alább egészen a végéig. Úgy tűnik az új lemezen a stílusarzenálba bekerült a trap is, amit már a tavaly kiadott kétszámos kislemezéről a Triadzz megelőlegezett. A 13 számos Green Language-en szerepel néhány közreműködő, köztük az amerikai rapper Danny Brown és a brit bass music producer Redinho.

Rustie új trekkje, a Raptor:


a Green Language borítója:

cbc798cd.jpg

Címkék: warp rustie
https://recorder.blog.hu/2014/06/24/rustie_uj_dalatol_a_szobadban_is_buli_tamad_kesz
Rustie új száma megragad a karmával
süti beállítások módosítása