Bűnös vágyak szabadulnak fel az Austra új klipjében

2014.06.20. 15:06, Frontrecorder

austra_3.jpg

Pont egy évvel azután, hogy megjelent az Austra remek második albuma, a nálunk is a tavalyi év legjobb lemezei közé sorolt Olympia, a torontói dark elektropop együttes kiadott egy négyszámos EP-t, amit egészében meg is lehet hallgatni. A címadó dalhoz, a Habitathoz pedig tabudöntögető kisfilm társul, benne elnyomott/tiltott szexuális vágyaikat kiélő párokkal.

AZ AUSTRA LEGUTÓBB EGY MEGMAGYARÁZHATATLANUL BIZARR KLIPPEL RUKKOLT ELŐ.

A Habitat nem friss dal, az Austra már három éve játssza a koncertjein, de valahogy nem fért fel a két albumukra, így most megjelentették külön, három másik számmal együtt. Az Austrától megszokott módon drámai tónusú szerzemény témája a testvérszerelem  - "I want you, I need you brother", énekli félreérthetetlenül Katie Stelmanis -, és a hozzá forgatott videóban is hasonlóan tabunak számító vonzalmak jelennek meg. Látunk egy tinédzser párt - lehet, hogy még kiskorúak, sőt, testvérek? - akik kipróbálják a kötözős szexet, egy idős férfit és egy fiatal fiút (feltehetően prostituáltat) titkos légyotton egy motelszobában, és két idősebb nőt - régi barátnőket? - akik részegen egymás karjában találják magukat. Nem tudjuk, pontosan milyen kapcsolatban vannak egymással, de ők sem - bizonytalan, szexuális feszültséggel teli terepre tévedtek, ahol összemosódik a vágy a bűntudattal, a félelem a kíváncsisággal. A finoman provokatív kisfilmet a szexualitás sötétebb dimenzióit vizsgáló fotós-filmrendező, a Berlinben élő angol Matt Lambert jegyzi.


ez pedig a teljes Habitat EP, rajta további három, a tánczenék felé hajló trekkel, melyek közül csak az utolsóban van ének (suttogós énekbeszéd): 

Címkék: korhatáros austra
https://recorder.blog.hu/2014/06/20/bunos_vagyak_szabadulnak_fel_az_austra_uj_klipjeben
Bűnös vágyak szabadulnak fel az Austra új klipjében
süti beállítások módosítása