Az Alt-J Miley Cyrusos dallal tért vissza!

2014.06.19. 10:38, subrecorder

altj.jpg

A 2010-es évek egyik legnagyobb brit felfedezettje, az Alt-J idén tér vissza második albumával, amely a This Is All Yours címet viseli és szeptember 22-én fog megjelenni. A trióra zsugorodott zenekar megosztotta a lemez felvezető kislemezét, a Hunger Of The Pine-t, amiben még egy Miley Cyrus-hangminta is megszólal.

Az angol formáció behatárolhatatlan stílusú bemutatkozó lemeze, a 2012-es An Awesome Wave váratlanul nagy sikereket ért el. Egyrészt megnyerték az igen rangos Mercury-díjat, amelyet zeneipari szakemberek, zenei újságírók osztanak minden évben a legjobb brit albumnak, illetve eladtak az anyagból több, mint 1 millió példányt. 2012-ben, egy friss zenekar bemutatkozó lemezéből elfogyott 1 millió darab: ez nagyon jelentős eredmény. Azóta körbeturnézták a világot, legjobb barátok lettek a Breaking Bad című sorozat sztárjával, Aaron Paullal és Miley Cyrusszal, de tavaly, pont mikor már elkezdődtek volna a találgatások, hogy mikor és hogyan fog visszatérni a zenekar, a négyesből trió lett, ugyanis kilépett a basszusgitáros-gitáros Gwil Sainsbury. Egy ideig még a feloszlás veszélye is körüllengte az együttest, de végül szerencsére csak az új album munkálatai csúsztak meg egy kicsit. 


AZ AN AWESOME WAVE-ET MI IS 2012 TOP 10 LEGJOBB ALBUMÁBA SOROLTUK ÉV VÉGI LISTÁNKON.

Így jutunk el a jelenbe, a This Is All Yours című második album beharangozó információcsomagjához, ami a megjelenési dátum, a lemezborító (?), és a dalcímek mellett egy teljes számot is tartalmaz, amelynek Hunger Of The Pine a címe. Szinte az első hangtól felismerhető benne az Alt-J atmoszférája, bár feltűnően lassan folydogál a medrében egy single-höz képest. A két furcsaság benne a szaxofon, mint hangszer feltűnése és természetesen a Miley Cyrus-hangminta. Az énekesnő 4x4 című dalából emelték át az "I'm a female rebel" hangzatú sort, ami egyszerre oda nem illő, de közben meg az Alt-J-ről beszélünk, szóval miért lepődünk meg bármin? A Hunger Of The Pine az egyik olyan dal a lemezen, amit teljes egészében Sainsbury távozása után írtak, Gus Unger-Hamilton billentyűs állítása szerint élőben session zenészekkel fognak kiegészülni, a tagot pótolandó. Nincs egyébként harag bennük, Sainsbury egészen egyszerűen nem élvezte a zenekari létet. További érdekesség, hogy ha ránézünk a címlistára, láthatjuk, hogy lesz egy három részből álló dalciklus, lehetséges, hogy teljes egészében konceptlemezt kapunk majd? A három dal az Arrival In Nara, Nara és végül Leaving Nara címeket viseli, Nara egy Honsú szigetén lévő Japán város, amely leginkább arról híres, hogy területén szarvasok járnak-kelnek szabadon mindenfelé. 


Az Alt-J visszatérő száma, a Hunger Of The Pine:


ez lenne a lemez borítója?

alt-J-This-Is-All-Yours.jpg


a This Is All Yours számlistája:

1. Intro
2. Arrival In Nara
3. Nara
4. Every Other Freckle
5. Left Hand Free
6. Garden Of England
7. Choice Kingdom
8. Hunger Of The Pine
9. Warm Foothills
10. The Gospel Of John Hurt
11. Pusher
12. Bloodflood Pt II
13. Leaving Nara

Címkék: alt-j
https://recorder.blog.hu/2014/06/19/az_alt-j_miley_cyrusos_dallal_tert_vissza
Az Alt-J Miley Cyrusos dallal tért vissza!
süti beállítások módosítása