Trent Reznor kiszállt a Beats Music-ból?

2014.06.02. 15:38, Frontrecorder

trentreznor.jpg

A USA Today úgy tudja, Trent Reznor otthagyta a Beats Music-ot, amelynek a Nine Inch Nails frontembere volt a fő kreatív igazgatója. Dr. Dre cégének szóvivője szerint ez az információ téves, de a zenész egyelőre még nem szólalt meg az ügyben. Reznor korábban élesen kritizálta az Apple-t, amely a múlt héten felvásárolta az egész Beats cégbirodalmat.

A USA Today honlapján május 31-én jelent meg egy negatív hangvételű írás a Beats akviziciójáról, a szerző ebben ejt el egy zárójeles megjegyzést, miszerint Trent Reznor állítólag otthagyta a céget, ahogyan nemrég távozott az egyik technológiai igazgató, Fredric Vinna is, aki a Spotifyhoz igazolt, illetve a cég egyik társalapítója, Ola Sars, aki ugyancsak egy Spotify-közeli vállalkozásnál folytatja. A cikk írója semmilyen forrásra nem hivatkozik, így nem tudni, honnan vette az információt, amit azóta sokan tényként kezelnek/közölnek. Reznor 2009-ben kiakadt az Apple-re, miután az iTunes nem engedte árusítani a Nine Inch Nail The Downward Spiral albumához készült appot, kifogásolható tartalomra hivatkozva. Lehet, hogy ez olyan mély ellenszenvet szült benne az Apple-lel szemben, hogy nem hajlandó nekik dolgozni? Vagy lehet, hogy inkább a streamingszolgáltatás nem túl fényes eredményi miatt hagyja ott a posztját, ha egyáltalán otthagyja? Egyelőre nem tudni biztosat. A Beats Music részéről a cég egyik szóvivője ugyan cáfolta az értesülést a távozásáról, ugyanakkor a Rolling Stone azt írja, jelenleg tisztázatlan, mi lesz Reznor szerepe és feladatköre a cégnél a továbbiakban.

Mint arról beszámoltunk, Reznor elsősorban a 2012 óta fejlesztett, majd 2014 januárjában elindított Beats Music zenemegismerési, zeneajánlási megoldásaiért felel(t). A Beats Music-ot az anyacégével, a fejhallgatókat és hangfalakat gyártó Beats Electronics-szal együtt 3 milliárd dollárért vette meg az Apple, ezt hivatalosan május 28-án jelentették be. Az üzlet folyományaként a két alapító, Dr, Dre és Jimmy Iovine vezető pozíciót kap az Apple-nél, de hogy pontosan milyen tisztségben, még nem hozták nyilvánosságra.

Reznor a NIN élén jelenleg Észak-Amerikában turnézik a Soundgardennel és a Death Grips-szel, illetve David Fincher következő filmjének zenéjén dolgozik.

Egy címében idevágó NIN-koncertvideó, While I'm Still Here:

nyitókép: nin.com

https://recorder.blog.hu/2014/06/02/trent_reznor_kiszallt_beats_music-bol
Trent Reznor kiszállt a Beats Music-ból?
süti beállítások módosítása