Lemezpremier! The Somersault Boy: How To Do A Somersault

2014.05.30. 13:00, rerecorder

somer ny.jpg

A Sallai László projektjeként indult The Somersault Boy első, 2011-es lemezanyaga után 2012-ben, a hálószobapop színtérről nyitott "sickpop"-ot játszotta zsánerdefiniáló Herminamező Sickpop EP-jén, tavaly még szintén egy inkább személyesebb EP-vel jelentkezett (Spread The Love), de közben (2012 óta) már bőven élt a rendes zenekari felállás is, amely a koncertek után ezen a - tulajdonképpen első rendes, a Normafa Records által limitált cd-n és kazettán (!) is kiadott - nagylemezen mutatja be magát. És milyen fényesen!

somer belső.jpgA kedvenc 2013-as magyar kiadványaink közé is beválasztott tavaly decemberi EP premierjében Sallai Laci már beszélt a most megjelenő lemezről ("A zenekar idén egy nagylemez felvételével volt elfoglalva Balázs Bence (The Challenger In Pieces) produceri vezényletével, ám az utómunkálatok még jelenleg is folynak, nem kapkodunk vele"), amely 2013 márciusa és 2014 áprilisa között készült el. Nos, megérte a belefektetett munka hiszen a powerpopos, nyolcvanas évek amerikai gitárzenéit megidéző, nagyon fülbemászó How To Do A Somersault egy végig vigyorgásra késztető, zsigeri, ellenállhatatlan anyag, kábé a sosemvolt magyar Hüsker Dü/korai Lemonheads manifesztálódása.


A SOMERSAULT BOY SZEREPEL A HOLNAPHOZ HOLDDAL CÍMŰ KISPÁL-TRIBUTE LEMEZEN IS.

somer cover.jpgSallai László gitáros-énekes mellett Horváth Zoltán (Terrible Ted, Broken Cups, Summer Schatzies stb.) basszusgitáros és a finn Mika Sundholm dobos (ő Sallai korábbi zenekarában a Pay My Milk!-ben is zenélt) alkotta trió Balázs Bence produceri vezetésével - és itt-ott billentyűs játékával - rögzítette és csiszolgatta dalait, a huszonpárperces villámalbum a zenekar Bandcamp-oldaláról tölthető le, de itt lehet rendelni a nagyon kedvező áron kínált limitált cd-ből (1000 Ft) és kazettából (800 Ft) is - persze, ha tetszik, fizethetünk értük többet is.

Na és akkor meséljen a frontember a dalokról és az albumról is: Magyar viszonylatban kevés az ilyen régóta húzódó, sokat ígérgetett lemez, mint ez a Somersault Boy-album. 2012 őszére ígértük először, de úgy döntöttünk, hogy nekifekszünk, hogy ne ugyanúgy szóljon, mint az összes eddigi Mixcraftben csinált EP-nk, hanem úgy, mint egy zenekar szokott a próbateremben. Balázs Bencében (The Challenger In Pieces) egy nagyszerű társra leltünk, aki felkarolta ezt a vállalkozást. Szakértelmét és szabadidejét ránk áldozva szöszmötöltünk majd egy éven át a próbateremben. Mivel semmilyen kontroll, szerződés, vagy anyagi függés nem sürgetett minket a lemez befejezésében, ezért enyhén szólva sem kapkodtunk. A cél pedig az volt, hogy minél jobban elkapjuk a zenekar élő hangzását és hogy egy olyan lemez legyen, amit mi is szívesen hallgatnánk: 10 lendületes dal huszonakárhány percben; gitárszólók nélkül, de nagyravágyó refrénekkel.Nos, szerintük ez maximálisan sikerült.

a lemezbemutató és -ünneplő koncert/buli a Beat On The Bratben lesz június 27-én, Facebook-eseményoldal


és akkor maga az album: 


a megkapó kivitelezésű lemezborító, amely László Márk munkája: The Somersault Boy - How To Do A Somersault - 01_front.jpg

a hátsó cover: The Somersault Boy - How To Do A Somersault - 02_back.jpg


a korai I Have Misguided You klip: 


zenekari fotók: Szigeti Árpád

https://www.facebook.com/TheSomersaultBoy

https://recorder.blog.hu/2014/05/30/lemezpremier_the_somersault_boy_how_to_do_a_somersault
Lemezpremier! The Somersault Boy: How To Do A Somersault
süti beállítások módosítása