Ákos új dalához egy Recorder-cikken keresztül vezetett az út

2014.05.30. 14:31, rerecorder

ákos 2.jpg

Ákos húsz év – a Bonanza Banzai 1994-es feloszlása – után újra együtt dolgozik egykori zenésztársával, Hauber Zsolttal, a minap közzétett Újrakezdhetnénk című dal közös munkájuk első eredménye. De mi köze ennek a Recorderhez? Mint alább kiderül, van némi.

ákos és hauber zsolt.jpgLeszámítva egy 2004-es, pár számos koncertközreműködést Ákos és Hauber Zsolt az elmúlt húsz évben nem dolgozott egymással, és bár az énekes-dalszerző már 2011-ben megkereste egykori bonanzás társát, az együttműködés azután kezdődött, hogy Ákos olvasott egy Örök szintiboyok című interjút a Recorderen, ami egy Hauber Zsolttal és Batta Róberttel közös beszélgetés volt. Mint azt tavaly őszi interjúnkban Ákos már meglebegtette, a cikknek van köze az újrakezdéshez: „Nem smúzolás, tényleg igaz, hogy a Recorder oldalán olvasott egyik cikk nyomán kezdtem gondolkodni az új tervekről, a koncepció megszületett, a munka is elkezdődött, már van kézzel fogható eredménye is. Ha publikus lesz, nagyon szívesen beszámolok róla itt” – mondta akkor Ákos, és most szaván fogjuk.

Íme, pontosan hogyan is zajlott az újbóli egymásra találás:„A szintiboyos cikkben Zsolt röviden megemlített, ez jólesett (az első magyarországi Depeche Mode-koncert közös emlékéről mesélt Hauber Zsolt – a szerk.). Nekem is fontos emlék az első közös koncertélményünk, rögtön felhívtam, épp Olaszországban értem el. Nem voltunk napi kapcsolatban, akkor mesélte el, hogy megnősült, fia született. Röviddel ezután családostul találkoztunk a Balatonon, a lányaim kezelésbe vették az ő gyerekét, sütögettünk, boroztunk, beszélgettünk. Utoljára harminc éve éreztük ennyire jól magunkat együtt, amikor a Fazekas gimi padjait koptattuk. Éreztük, hogy hosszú idő után talán fel tudjuk venni a fonalat. Meghívtam a TURNÉ 2084 soron következő állomására is a színfalak mögé, láttam rajta, hogy élvezi a dolgot. 2013 végén a Karcolatok 20 műsorában pedig már vendégként lépett fel két helyszínen is. Egyikünk se erőltette, szépen fokozatosan, szinte magától alakult úgy, hogy most újra együtt írunk dalokat. Nem tudom, mi lesz az eredmény, azt se, meddig tart, de az biztos, hogy jó ehhez a kamaszkori barátsághoz felnőtt fejjel visszatérni.”

Mint a fentiekből is kiderül, nem nosztalgikus újraegyesülésről van szó, a páros új szerzeményekben gondolkodik, amelyek sem a korábbi Bonanza-felvételeket, sem Ákos legutóbbi szintis lemezét, a 2084-et nem idézik majd, sokkal inkább az új utak bejárása a cél az ősszel várható EP-vel kapcsolatban (amit a tervek szerint 2015-ben újabb EP és majd egy nagylemez is követ). Hauber Zsolt ráadásul Lepés Gábor és Bánfalvi Sándor mellett tagja lesz Ákos zenekarának is, amely az idei fesztiválszezont kihagyja – új dalokon dolgoznak – így legközelebb december 13-án lépnek fel a Budapest Sportarénában.

és akkor íme, a szóban forgó közös Ákos-Hauber Zsolt-szerzemény, az Újrakezdhetnénk szövegvideója: 

https://recorder.blog.hu/2014/05/30/akos_uj_dalahoz_egy_recorder-cikken_keresztul_vezetett_az_ut
Ákos új dalához egy Recorder-cikken keresztül vezetett az út
süti beállítások módosítása