Rázd a kórházban! - megveszekedett klip a Knife-tól

2014.05.22. 17:25, Frontrecorder

theknife_1.jpg

Tavalyi, Shaking The Habitual című albumával a svéd The Knife alaposan felrázta a konvencionális popzenéhez szokott füleket, egy hamarosan megjelenő kiadványra pedig a testvérduó rázta fel néhány saját dalát. A június 17-én érkező Shaken-Up Versions minialbumon nyolc daluk táncos átértelmezése szerepel, ezek közül a Without You My Life Would Be Boring kapott egy táncolós, és az őrület határáig groteszk kórházi videót. 

A Knife mind a négy albumáról szerepelnek dalok - köztük a legnagyobb slágereik is, mint a Silent Shout és a Pass This On - ezen a spéci kiadványon, abban a formában, ahogy a duó a legutóbbi észak-amerikai turnéra áthangszerelte őket. A Shaking The Habitualról való Without You My Life Would Be Boring afrikai törzsi ritmuskezelést kapott, a lázas tempójú kudurós verzióhoz pedig hasonlóan eszeveszett klip társul. A Knife számára meghatározó kifejezési forma a tánc, mostani élő fellépéseik közelebb állnak a kortárstánc performanszhoz, mint hagyományos zenekari fellépéshez, a legutóbbi albumhoz pedig készült már egy táncos videó (A Tooth For An Eye) - és ugye már a Pass This On klipjében sem tudott senki ülve maradni a zenére.

Ezúttal a helyszín nem egy tornaterem, hanem egy kórház, ahol a pácienseken és a személyzeten szép fokozatosan elhatalmasodik az őrület, főleg miután egy titokzatos fénygömbtől mindenki önkívületi állapotba kerül. A zavarba ejtő és vicces videót természetesen egy feminista művész jegyzi, a színésznő-rendező Bitte Andersson, és biztosan van egy mélyebb, társadalomkritikus rétege annál, amit látunk, de mi leragadtunk az egymást fekáliával összekenő ápolóknál. Gyorsan, valaki hívjon orvost!


ez pedig a szám Rroxymore-féle robotikus remix:

Címkék: the knife
https://recorder.blog.hu/2014/05/22/razd_a_korhazban_megveszekedett_klip_a_knife-tol
Rázd a kórházban! - megveszekedett klip a Knife-tól
süti beállítások módosítása