Magyarradar – Tumo

2014.05.03. 16:30, rerecorder

tumo_1.jpg

A másfél éve alakult Tumo idén jelentette meg első albumát, amelyen figyelemreméltó underground rock szól. Az élőben is egyre sűrűbben fellépő trió zenéje legközelebb május 3-án, ma este élőben is élvezhető lesz, a Müsziben lépnek fel, de előtte bemutatkoznak Magyarradar rovatunkban is.

Megalakulás éve: 2012 vége.

Tagok: Áron (dob), Kele (gitár, basszus, ének), Sebő (gitár, basszus, ének).

Stílus: devocionális.

Hatások: Bartók, zaj.

Kiadó: nincs.

tumo 2.jpgTörténet: Volt egy Lömbihead nevű zenekar, ahonnan kiszállt a dobos, amit nélküle nem lett volna értelme folytatni, így megcsináltuk ezt. Korábban dobolt itt egy nagyon régi barátunk, Marci, akinek először tönkrement a háta, aztán elment pincérnek egy óceánjáróra, így került képbe Áron, akit egy jó haverunk ajánlott be, és korábban a Halál Juditban dobolt. Körülbelül tavaly április óta vagyunk így együtt, azóta pedig próbálunk, számokat írunk, játszunk itt-ott.

Megjelenések: Tavaly tavasszal csináltunk egy két számos cím nélküli EP-t még Marcival, aki sajnos utána megrokkant. Legutóbb december-januárban vettünk fel stúdióban, annak az eredménye lett egy 10 számos lemez. Azóta viszont van egy csomó új számunk, a következő megjelenés szerintem valamikor tavasz végén lesz, méghozzá a Piss Crystalsszal csinálunk egy splitet. Fizikailag egyelőre nincs semmi, lehet, hogy majd egyszer lesz.

Küldetés: Jó lenne elmenni turnézni, meg jó számokat írni.

tumo lp.jpgJövőkép: Szeretnénk venni egy aggregátort és utána csak erdőkben meg elhagyatott házakban koncertezni. Az első ilyen Szentendrén lesz majd valamikor a nyáron.

Mellékprojektek: Kelének ott volt a Románia, ami most valószínűleg újra van/lesz, Sebő pedig Horváth Zolival és Fekete Dáviddal (Broken Cups, illetve utóbbi Románia is), illetve Bajor Ádival (ex-Moog, Haunebu) és Minda Endrével (Hangmás) csinál valami punkzenekart.

Szexepil: ?

Legnagyobb eredmény, elismerés: Sikerült úgy felvenni egy lemezt, hogy szerintünk okésan szól. Manapság néha olyanok is megdicsérnek minket, akiket nem is ismerünk, ami elég szokatlan.


a május 3-i, szombat esti eseménynek Felszállott a Páuwör a fantázianeve, a Tumón kívül fellép a nemrégiben alakult Nerz, a "sztóner/pszichedelik/posztrokk Nea és a Demjén Hirst trió, Facebook-eseményoldal


a Tumo idei lemeze, teljes egészében, Bandcamp-oldalukról: 

Tumo-klip, Megint jönnek

 

https://recorder.blog.hu/2014/05/03/magyarradar_tumo
Magyarradar – Tumo
süti beállítások módosítása