Együtt mozgatni hegyeket - Normafa Records néven indult új magyar kiadó

2014.04.27. 17:00, subrecorder

1556356_676317275754082_1281946318_o.jpg

Nemrég indult a Normafa Records, amelyet néhány lelkes hazai underground zenész alapított. Filozófiájuk, hogy a nem rétegzenékre épülő labeleknek is van helye a magyar földalatti zenei piacon. Az alapítók és az eddig csatlakozott előadók nevei pedig igen magas minőséget ígérnek. 

A három alapító tag (Déri Ákos - Berriloom, Magyar Máté - the boy and the tele, Nagy Bence - Belle Belle) egy olyan közösséget szeretne létrehozni, amely folyamatosan tartja a kapcsolatot az előadók és a közönség között. "Igazából régóta fogalmazódott bennünk egy ilyen projektnek a terve, mert a saját bőrünkön éreztük a hiányát. Aktív előadóként mindannyiunknak feltűnt, hogy mennyire magunkra vagyunk utalva, mert semmilyen szinten nincs kialakulva Budapesten, vagy akár az országban egy nyitottabb, átfogóbb közeg, minden baráti alapon szerveződik, kicsit a klikkesedésre hasonlít a mostani állapot." - mondták a srácok a Recordernek. Megjegyezték, hogy örülnek az olyan projektek sikerességének, mint a Farbwechsel és az 8ounce, de ezek olyan labelek, amelyek egy stílus köré épülnek, a kevésbé behatárolható irányzatok előadóival pedig jóformán senki nem foglalkozik. 


NEMRÉG BELLE BELLE NÁLUNK TARTOTTA ELSŐ KLIPPREMIERJÉT IS.

Mivel magukat is ilyen zenészeknek tartják, úgy érezték, az összefogás a legegyszerűbb megoldás, és pár hazai sorstárssal kiegészülve kialakult a Normafa Records induló stábja. A label-alapítók projektjein kívül itt fognak megjelenni a Mayberian Sanskülotts, a Hó Márton és a JégkorszakNorbert KristófAlley Catss, a The Somersault Boy és az Aires Altos kiadványai is. Minden zenekar részt vesz a kiadó formálásában, a hangsúly a közösségen van. Kedvcsinálónak ki is adtak egy demókazettát, amelyen mindenkitől hallható valami eddig kiadatlan, a teljes felvételek meghallgathatóak a Soundcloudon, kazettát pedig e-mailben lehet rendelni a srácoktól 800 Ft-ért, a normafarecords@gmail.com-on. 


MAGYARRADARUNK AZ AIRES ALTOS ZENEKARRÓL ITT OLVASHATÓ.

Nem kizárólag kazettás megjelenéseket terveznek, ezt is az előadóra szabják, aki CD-t szeretne, annak abban segítenek, aki pedig vinylt, vagy kazettát, annak abban. Már több kiadvány van előkészületben, a közeljövőben fog napvilágot látni a The Somersault Boy, a Mayberian Sanskülotts és Belle Belle nagylemeze, illetve egy Berriloom/Alley Catss split is. Olyan további label-válogatásokat is terveznek, mint amilyen a bemutatkozó kazetta volt.

a Normafa Records bemutatkozó koncertje, május 7-én lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal

Mi nagyon drukkolunk a srácoknak, alább hallgassátok meg a Normafa Records első kiadványát:

 

https://recorder.blog.hu/2014/04/27/egyutt_mozgatni_hegyeket_normafa_records_neven_indult_uj_magyar_kiado
Együtt mozgatni hegyeket - Normafa Records néven indult új magyar kiadó
süti beállítások módosítása