Magyarradar: Berriloom

2013.05.23. 14:56, Frontrecorder

berrilloomakos.jpg

A brit FACT magazin "radar alatti" előadókat felvonultató alternatív Eurovíziójának magyar indulója volt Déri Ákos jelenleg egyszemélyes, akusztikus gitáros-szintis dream-pop hálószoba-projektje, a Berriloom, amelyet mi ezennel Magyarradarunkra helyezünk.

Megalakulás éve: 2010

Tagok: Déri Ákos - gitár, ének, szinti (a Drift EP-n), Keresztes Lóránt - szinti, dobgép, stb. (az A Compilation of Last Tracks EP-n)

Stílus: vége főcím zene.

Hatások: Mark Gormley, Jan Terri, Freakwincey, Phil Thomas Katt etcetc.

Kiadók: nincs

Történet: Ez az egész Berriloom 2008-2009 környékén kezdődött. Felvettem egy-két számot egyedül, amiket elküldtem Keresztes Lóri barátomnak is, aki csinált belőlük remixeket - gyakorlatilag új számokat. Aztán Lóri bemutatott évezredes barátjának, Balla Zolinak (ballacid, Galactic Jackson, illetve az analóg kütyü mintás pólókat nyomó The Dole Shirt), akivel én is nagyon jóba lettem. Jártunk át hozza sörözni meg hülyéskedni, majd később, 2010 augusztusától már egész sokat zenéltünk is Zolinál. Neki rengeteg szuper analóg szintije, dobgépe, mindene van, és amikor egyszer átmentem hozzá, Lóri épp egy tök jó témát írt be egy Roland JX-3P-be. Mondta, hogy lemegy sörért Zolival, én ott maradtam és egy Roland Juno-60-nal valamit rányomkodtam a zenére, igazából fogalmam sem volt, mit csinálok, de aztán Lóri még babrált egy kicsit a dolgokkal, és így lett az első szám. Ezután úgy 2011 őszéig majdnem minden hétvégén Zolinál nyomultunk; nem volt semmi koncepció, csináltuk, ami jött (én gitároztam, Lóri játszott dobgépen, szintin és minden máson), egy délután, ha jobb volt a kedvünk akár 2-3 számot is felvettünk és pakoltuk ki őket egyből a SoundCloudra. 2011 tavaszán beválogattak bennünket a SoundCloud Local: Budapest összeállításukba, aminek nagyon örültünk; sok követőnk lett és sokan ráhallgattak a zenéinkre. Rá pár hétre, az addigi számokból raktuk össze az első EP anyagát, címeket a Wikipedia Random Article-menüpontjával kerestünk. 2011 őszétől az együtt zenéléseknek vége szakadt, mert nem úgy alakultak a hétvégéink, így én otthon egyedül csináltam zenéket, így telt a 2012-es év. Tavaly ősszel elhatároztam, hogy lesz új EP, amihez tudatosan kezdtem felvenni számokat. Szórakozgattam a szintikkel, később megpróbálkoztam az énekkel, az akusztikus gitárokat meg nagyrészt Kristóf Norbert barátommal vettem fel - amikor volt időm és kedvem, akkor csinálgattam a számokat, szó szerint a hálószobában. Ezek kerültek rá a második Berriloom EP-re, amit április végén tettem ki a webre. Lóri ezekben a számokban nincs benne, mert vidéken lakik és nehéz összehozni a közös zenélést, a neten való sávküldözgetés meg nem igazán ment sosem. De továbbra is tagja a Berriloomnak, és remélhetőleg újra lesznek vele közös jammelések.

DÉRI ÁKOS A DIVAT&MAGYAR ROVATUNKBAN BEMUTATOTT KELE CLOTHING 2013-AS TAVASZI/NYÁRI KOLLEKCIÓJÁNAK EGYIK ARCA.

Megjelenések: A Compilation of Last Tracks EP (2011), Drift EP (2013)

berriloomeps.jpg

Küldetés: Sosem volt igazi koncepció, csak zenélni szeretnénk.

Jövőkép: zenélni szeretnénk.

Szexepil: Még 2010-ben, az első számok közül az egyikre Bolla Szilvi csinált egy szép videót. Azóta sem készült annál jobb semmilyen számunkhoz.

Mellékprojektek: nincs

Legnagyobb eredmény, elismerés: A fent említett megjelenés a SoundCloud blogján. A FACT Magazine benevezett bennünket az idei "alternatív Eurovíziós Dalfesztiváljára" és nagyon kedveseket írtak rólunk. (A Berriloom a 14. helyen végzett - a szerk.) Meg SoundCloudon követ minket a Global Goon és a Machinefabriek.

(Nyitókép: Illés Zsófia Szonja / KELE Clothing)


A Berriloom kilencszámos második EP-je:

A 2011-es első EP, rajta ugyancsak kilenc felvétellel:

https://recorder.blog.hu/2013/05/23/magyarradar_berriloom
Magyarradar: Berriloom
süti beállítások módosítása