Magyarradar: Aires Altos

2014.01.24. 15:27, Frontrecorder

airesaltos_1.jpg

Két tüneményes lánytestvér és egy romantikusan szomorú tekintetű dobos srác angolszász akusztikus folkos beütésű lo-fi dalokat ad elő keresetlen egyszerűséggel, szinte gyermekien szép-szomorúan, sután személyes és kitárulkozós szövegekkel – már bocs, de magyar hálószobapop még nem volt ilyen cuki, mint a tavaly tavasz óta létező budapesti Aires Altos. A zenekart az alapítója, Bárdits Éva mutatja be, aki holnap este egy összművészeti performanszon zenél.

airesaltos2.jpgMegalakulás éve: 2013

Tagok: Bárdits Vicus (ének, gitár), Bárdits Panka (gitár, vokál), Balogh Gallusz (dob)

Stílus: Sallai Laci (Somersault Boy, Broken Cups, Zombie Girlfriend) egyszer a "kálváriapop” kifejezést használta ránk, és azt hiszem, ez elég találó.

Hatások: Zenei hatásnak a Mazzy Start, Sybille Baiert és Liz Phair Exile In Guyville című albumát mondanám. Mármint nagyon sokat hallgattam őket és valamilyen módon talán bátorságot adott nekem, hogy lehet ilyen személyes dalokat írni, hogy ez nem ciki, hanem még segíthet is vagy tetszhet másoknak. De talán fontosabbak a nem zenei hatások¿ számomra leginkább a mindenféle képzelt vagy valós problémáim kezelésének egy módja a zenélés.

Kiadó: nincs

Történet: 2012 novemberében kezdtem számokat írni. Némelyiket megmutattam három hozzám nagyon közel álló embernek, akiknek bíztam az értékítéletében, és mivel tőlük csak biztatást kaptam, rögzítettem a dalokat a laptopommal és felraktam őket a Bandcamp-re. Ez volt a The Many Stages Of Grief. Ezután keresett meg a Morzsa Records, hogy fellépnék-e velük és Szabó Benedekkel a Hátsó Kapuban. Mivel nem tudtam, meg nem is mertem volna egyedül eljátszani a számokat, csatlakozott hozzám a nővérem és Gallusz, és gyorsan zenekarrá alakultunk. Azóta felléptünk a Rakéta Fesztiválon, aztán az Indexben a brit Dangle Manatee előtt és a Filterben a Wormkids-zel. Illetve az ősszel sokkal jobb körülmények között felvettük Gallusszal a Dust, Dirt, Clay EP-t, amit saját tervezésű mini cd-n meg is lehet vásárolni.

A DUST, DIRT, CLAY EP-NEK NÁLUNK VOLT A PREMIERJE, ITT VÉGIGHALLGATHATÓ.

Megjelenések: A The Many Stages Of Grief EP 2013 áprilisában, a Dust, Dirt, Clay EP 2013 novemberében.

Küldetés: Könnyíteni a lelkünkön, meg esetleg másokén is.

Jövőkép: Leginkább sokat próbálni és koncertezni szeretnénk mindenfelé, meg új számokat írni, a lényeg, hogy jól érezzünk magunkat, és hogy élvezzük ezt az egészet. Illetve talán csinálunk a közeljövőben egy klipet is.

Mellékprojektek: Panka (és időnként én is) énekel az Oriolus kamarkórusban, Gallusz pedig alapból a Mayberian Sanskülotts-ban gitározik, valamint Charles B. Barkin néven van egy experimentális szólóprojektje.

Szexepil: lányosan bájosak vagyunk, Gallusz is.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Moog Csabi a Beat On The Brat nyitóbuliján azt mondta, hogy jó az új lemez, csak túl aranyos.

Az Aires Altos ingyen letölthető első EP-je: 

Ez pedig egy új dal, a zajos High Horse tavaly december végén közzétett demója:

https://recorder.blog.hu/2014/01/24/magyarradar_aires_altos
Magyarradar: Aires Altos
süti beállítások módosítása