A PRLMNT hangos elfoglalása – Žagar-koncertbeszámoló és -fotógaléria

2014.04.26. 15:48, rerecorder

Névtelen-01.jpg

Tegnap, április 25-én nyílt meg hivatalosan a PRLMNT névre keresztelt új szórakozóhely és koncerthelyszín, amely a volt Szikra Cool Tour House épületét vette át. A felavató bulit Crimson és a DNte live act-jei indították, ami hangulatban kellő alapozást adott a táncos koncertet ígérő Žagar-fellépéséhez.

Névtelen-18_1.jpgAz este 11 körül színpadra álló zenekar többek között itt, a Recorderen is mesélt előzetesen arról, hogy egy felújított műsorral fognak visszatérni a budapesti klubéletbe, amelyben a lendületes, táncosabb ritmusoké és az ezt segítő hangszerelésé lesz a főszerep. Ezt már a nyitó dallal is sikerült bizonyítani, ugyanis a tavalyi kislemezdal, a Space Medusa dance verziója remek indító volt, jól előrevetítette, hogy mi vár a közönségre a következő közel két órában.

A következő három tétel a 2007-es Cannot Walk Fly Instead lemez legerősebb dalait vonultatta fel (Never The Same, Escapde From The Earth és Learn To Fall), majd még régebbre mentünk vissza az időben és a debütáló korong nagy slágere, a Bossa Astoria táncos verziója következett, aminek alapja a dal Erik Sumo Band remixe volt. A nem sokkal ezután elhangzó közönség kedvenc Sounds And Light előadásához színpadra lépett az este vendégénekesnője, Németh Juci is, akit a jelenlévők kitörő lelkesedéssel fogadtak. Juci néhány vokál nélküli tétel után ismét feltűnt a színpadon, ezúttal a 2004-es Eastern Sugar főszerepét vette át az énekes-gitáros Ligeti Gyuritól. A frissítés nagyon jót tett a dalnak, hihetetlen őrület szabadult el a nézőtéren, ilyen önfeledt ugrálást és táncolást rég nem láttam Žagar-koncerten, pedig alapvetően nem ritka jelenség.


zagarprlmnt.jpgItt ért véget az előadás főműsorideje, de a lelkes közönségreakciónak hála hamar visszatért a kvintett a tavalyi lemez Backup Your Soul című dalával, majd jött az intenzívebb koncertek elmaradhatatlan tétele, a Party Animals, amelyet jól elhúztak a táncos lábú jelenlévők nagy örömére. Ekkor újabb elköszönés, amelyet újabb visszatérés követett: megint feltűnt Juci, aki a Wings Of Love című sikerdalt adta elő a zenekarral. Amikor ezután megszólalt a Taste Of Snow egyszerre örültem és keseredtem el: ugyan ez az egyik legszebb és általam legjobban szeretett Žagar-tétel, mégsem éreztem, hogy beleillene az Uplifted koncepcióba. Szerencsére viszonylag hamar kiderült, hogy tévedtem, ugyanis pont úgy sikerült átváltoztatni a dalt, hogy nem sérült annak hangulata, de ki sem lógott az este dalainak válogatásából. Mivel ezután már nem szokott más követezni a koncerteken, így nagy meglepetés volt a záró instrumentális tétel, amelyről nehéz volt eldönteni, hogy egy új dalt hallottunk vagy csak egy improvizatív dzemmelés volt. Mindenesetre remek zárása volt a programnak.


A RECOIL A PRLMNT ELŐDJÉBEN, A SZIKRÁBAN VETTE FEL KONCERTFILMJÉT.

Aki járt már Žagar-koncerten, jól tudja, hogy a zenekar nagy figyelmet fordít a színpadi megjelenésre is. Ez most sem volt másképp: futurisztikus színpadkép, Kemuri remekül eltalált vetítései és változatos színvilág jellemezte az előadást. Mindez persze nem érne túl sokat, ha maga a zenekar nem lett volna elemében: összemosolygások, teljes átélés (főleg a Zságer-testvéreknél), kellő mennyiségű kommunikáció a közönséggel, vagyis maximálisan érződött, hogy ott vannak és élvezik, amit csinálnak. Soha rosszabb koncertet, Žagar!


beszámoló és fotók:
Reszegi László


a galéria az első képre kattintva nyílik:


Címkék: zagar prlmnt
https://recorder.blog.hu/2014/04/26/a_prlmnt_hangos_elfoglalasa_agar-koncertbeszamolo_es_-fotogaleria
A PRLMNT hangos elfoglalása – Žagar-koncertbeszámoló és -fotógaléria
süti beállítások módosítása