Divat&magyar: CSF

2014.04.17. 18:51, Frontrecorder

csfindex.jpg

Minimalista letisztultság fineszes apró részletekkel - a CSF a visszafogott eleganciát kedvelő kozmopolita nőket célozza be neotradicionális ruhadarabjaival. A közel négy éve működő márka neve külföldön is jól cseng, viselői között világsztár énekesnő éppúgy akad, mint hazai popdívák. A CSF-et - melynek aktuális kollekciója egy újszerű interaktív divatfilmben debütált nemrég - az alapító tervező Csabay Ferenc mutatja be. 

Magunkról: A CSF filozófiája a minimalizmuson alapszik, és annak különböző művészeti ágakban fellelhető példáira reflektál kollekcióinak stílusával. A dizájn egyszerű megoldásokra épül, de alaposabban megfigyelve előtűnik, hogy pontosan kidolgozott részletek egysége ez az egyszerűség. Konstruktivizmus, tradicionálisnak tűnő sziluettek és mégsem - az apró trükkök teszik a CSF minimalizmusát izgalmassá.

Mióta: 2009 szeptemberében alakult a márka.

Kik: A CSF Csabay Ferenc divattervezőt és a befektetőknek hála folyamatosan bővülő csapatát foglalja magában. Fontos megemlíteni Olajos Tamás foto- és videográfust, aki majdnem a márka megalapításának kezdete óta aktív részese a CSF-kollekciók vizuális prezentálásának.

Kiknek: A nagyvárosi, kozmopolita nőket célozzuk meg, akiknek fontos a megjelenés és szeretik kicsit feszegetni a dress code-határokat. Igényes nőknek szánjuk a CSF darabjait, akik értékelik a finom részleteket, a gondolatiságot, akik szeretik és el is várják a minőséget az élet minden területén.

csf2.jpg

 

Mottó: Tűzd ki célnak az elérhetetlent, hogy elérhesd az elérhetőt.

Inspirációk: Az inspiráció jöhet bárhonnan, a mindennapi élet impulzusai folyamatosan hatnak rám. Egy zene, egy film, egy könyv, egy épület, egy beszélgetés, vagy csak egy utcán elkapott jelenet is el tud indítani olyan gondolati folyamatokat, amiből megszülethet egy kollekció koncepciója.

Színvilág: Sok fehér, világos színek és néha egyetlen, karakteresen erős szín a kontrasztok erősítése céljából.

Egyedi jegyek: Gyakran átalakíthatóak a ruhadarabok, hogy többféle módon is lehessen hordani őket. Nem ritka az aszimmetria sem. Nem tudom letagadni, hogy nem igazán érdekel, hogy "merre áll a sor”, ha valamit jónak gondolok, akkor azt beépítem a kollekciókba akár diszharmónia árán is, mert ezektől a csak rám jellemző döntésektől lesz egyéni a CSF márka.

csf4.jpg

Stílus / koncepció: Egy nő magabiztosságát meghatározza, hogy mennyire érzi jól magát a bőrében, hogy mennyire elégedett a megjelenésével. Szeretnénk olyan kínálatot kialakítani, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a munkahelyen hordható szofisztikált darabok és az azon kívül hordható különleges, de változatlanul stílusos darabok.

Következő kollekció: Az építészetből merítettem a következő kollekció koncepcióját: CSF 2015 S/S - Budapest Bauhaus

Vízió: 2014 elejétől egy befektetői csoport áll a CSF mögött, és konkrét üzleti terv alapján haladunk a kitűzött szakmai és üzleti célok felé. Érezhetően megfordult a széljárás a CSF háza táján, nagyravágyóak a terveink, de üzletileg megalapozottan lépkedünk előre. Egy márka sikerre vitele maratonfutás, nem 100 méteres.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: A zenei ízlésem széles palettát fed le, mert sok stílusban megtalálom a nekem tetsző előadókat. A baráti köröm tudna mesélni a playlistjeimről, amiket most már a fotózásokra is becsempészek. Egy szolidabb merítés: Sky FerreiraDie AntwoordGlass CandySigur Rós.

Legnagyobb eredmény: Rögtön a legelső kollekciómat meghívták az egyik, Berlin Fashion Week égisze alatt szervezett showroom rendezvényre. Utána a Mercedes Benz Kollekto rendezvényen képviseltem Magyarországot Lipcsében, aztán a Summer D’lite című sorozatunk volt talán az első magyar anyag, ami megjelent a Fashion Gone Rouge-on. De igazából mindig az aktuális munkáimra vagyok a legbüszkébb. Most például a The Inspiration Theory-nevű kreatív platformon keresztül készült, SiX című transzmédia projektünkre és az arra érkező elismerésekre, sajtó megjelenésekre, amikért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük!

Legismertebb viselő: Nelly Furtado, Harcsa Veronika, Berger Dalma, Király Linda, Verrasztó Evelyn.

Árak: 20 000-től 120 000 forintig

Üzlet vagy showroom: A stúdiónk Budapesten a Madách tér 7. szám alatt található, az üzletek szervezése pedig folyamatban van, de még nem kiabálnék el semmit.

csf1.jpg

CSF 2014 tavasz/nyár fotók: Olajos Tamás

https://recorder.blog.hu/2014/04/17/divat_magyar_csf
Divat&magyar: CSF
süti beállítások módosítása