Wolf Kati Kylie Minogue új albumáról

2014.04.15. 13:17, rerecorder

wolf-kati-sajto-110909_6.jpg

A Vuk főcímdalával még kislányként ismertté vált háromlemezes Wolf Kati szerepelt X-Faktorban, Eurovíziós Dalversenyen és slágerlisták legfelső dobogóján, jelenleg diplomata férjével és két lányával Hongkongban él, de júniusban, amint nagyobb gyermekének véget ér az iskolai év, siet is haza nyári fellépéseire. Fellépése Kylie Minogue-nak is lesz Magyarországon, mégpedig vadonatúj albumának, a sztárszerzőktől és -producerektől (Pharrell, Sia, MNEK, Ariel Rechtshaid) hemzsegő Kiss Me Once turnéján, október 18-án. Magyar popdíva egy nemzetközi popdíváról.

kylie-minogue-kiss-me-once-album-cover-and-lyrics.jpgKylie Minogue: Kiss Me Once

Kiadó: Parlophone / Warner / Magneoton

Megjelenés: 2014. március 14.

Stílus: pop, diszkó

Kulcsdal: I Was Gonna Cancel

Nagy adag derű



Kylie Minogue már megint nem hagyott kétséget afelől, hogy idén nyáron minden magára valamit is adó rádió és diszkó ontani fogja dalait. A popkirálynő úgy halad a korral, hogy közben mindig Kylie-s marad, nem utánoz senkit, pedig a popzene nem ritkán alkalmaz jól bevált sémákat. Ő mégis egyedi marad. Az új lemez dalai is igazi pörgős diszkó és popzenék, jól működő és modern hangszerelési trendekkel. Dubstepet nem először hallunk tőle, jól is illik az énekesnő nagyon nőies, szexis egyéniségéhez, fura, és mégis nagyon jó kettősséget eredményez. Az album néha visszarepít a diszkókorszakba, a Sexy Love (egyik kedvencem a lemezről) meghallgatása után azon kaptam magam, hogy már Madonna Like A Virgin klipjét nézegetem a YouTube-on boldog vigyorral a fejemen. Sokan szeretik lesajnálni a popzenét, mert egyszerű, de szerintem nem véletlenül vannak ekkora királynői ennek a műfajnak. A zene el kell, hogy varázsolja az embert, le kell, hogy lazítsa, hogy végre ne a problémák, gondok, mindennapjaink bonyolult kérdései foglalkoztassanak, hanem szálljon meg bennünket egy jó nagy adag derű és jóérzés.


PROFÜL ROVATUKBAN HAZAI ELŐADÓK ÍRNAK AKTUÁLIS ALBUMOKRÓL.

Kylie-Minogue-Into-the-Blue-2014-Original-1500x1500.pngSzerepel a lemezen egy duett Enrique Iglesiasszal, ennél a számnál azon gondolkodtam, hogyan tudták a rengeteg férfiénekes közül ilyen profizmussal kiválasztani azt, akinek a hangja ennyire passzol Kylie-éhoz. A refrénnél kicsit „robotizálták” őket, de csak pont annyira, amennyit elbír a dal, és amitől olyan tökéletesen szólnak együtt, mint annak idején Kylie Jason Donovannal. Na, megint klipet nézegetek a nyolcvanas évekből, és megint „boldogkodok”.

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy az I Was Gonna Cancel című dalban a háttérben szóló nagyon halk operás áriázást ki adja elő? Maga Minogue, vagy egy vokálos, vagy egy gép? Ha Kylie, akkor juhhéj, le a kalappal! 

Kylie és az ő teste: a Sexercize klipjét nagyon okosan Janka lányommal (aki hamarosan kilenc éves lesz) együtt kezdtem el megnézni, de aztán nagyon hamar befogtam a szemét – délután tuti elbújik majd a mobilommal és jól meglesi, mit volt tilos. Tudom, hogy ma már kivágott tornadressz, izzadás, lihegés, nagy labda és erőteljes láb-tárogatás nélkül nincs klip, de ez valahogy mégis megmaradt a gusztusos kereteken belül. Kylie pedig eszeveszetten jól néz ki, ugyan több párductestű táncosnő vonaglik mellette/vele, de érdektelen mind, mert akárhány éves is Minogue, akárhányadik szexis klipje is ez, akkor is lemos mindenki mást a személyiségéből, zenéjéből és hangjából áradó báj és erotika.

Wolf Kati


KÜLÖNÖS KYLIE-FELDOLGOZÁSOK TOP 10-E, IDE LESS!


a Sexercize említett klipje:


az Into The Blue videója:


a Kiss Me Once teljes egészében:

https://recorder.blog.hu/2014/04/15/wolf_kati_kylie_minogue_uj_albumarol
Wolf Kati Kylie Minogue új albumáról
süti beállítások módosítása