Albumpremier! HNGMS - RMX

2014.04.14. 10:15, rerecorder

hang IMG_7658c.jpg

A Hangmás tavaly őszi, aranyborítós, cím nélküli negyedik - eddigi legjobb - albumának az április 19-i Record Store Day alkalmából elkészült egy változatlan sorrendű remixváltozata, amelyet most teljes egészében bemutatunk. Mások mellett MYGL, Szabó Benedek és a Galaxisok, Hó Márton, Polar Dear, Kovary és Revue-átértelmezések következnek.

Hngms-remixWeb.jpgA HNGMS - RMX a szombati Record Store Day-re limitált példányszámban cd-n is megjelenik (kapható lesz a Musiclandben és a Wave-ben), de online máris végighallgatható. A zene elé, mellé jöjjön néhány szó is, előbb Minda Endre, a Hangmás énekese mesél a remixlemezről, majd néhány átértelmezőt is megszólítottunk.

Minda Endre: „Izgalmas dolog hallani, hogy más stílusban utazó zenészeket, producereket mi fog meg a dalainkban, hogy aztán a saját világukban újraértelmezzék őket, ezért is találtuk ki, hogy odaadjuk a legutóbbi lemezünk összes dalát különböző embereknek. A végeredmény szerintem nagyon szuperül sikerült. Annak is nagyon örülök, hogy limitált példányszámban, de CD-n is megjelenik ez az album is.”


A HANGMÁS LEGUTÓBBI, SZÍNES, JÁTÉKOS KLIPJE, A TUDOM, HOGY HOL LAX CÍMŰ DALHOZ.

Revue: „A negyedik lemezről az Újratervezés a kedvenc dalom. Jó volt a számmal dolgozni, mert végig adta magát es folyamatosan jöttek az ötletek, nem kellett sokat agyalni rajta, ez pedig a dal jó témáinak köszönhető. Most először készítettem úgy remixet, hogy nem tudtam az elején, mi lesz belőle a végére. Nagyon szeretem Lala es Paul gitártémáit, mindenképp használni akartam őket, és a remixben ezek a kedvenc részeim és örülök, hogy az én dalom zárja a lemezt.”

Szabó Benedek: „Mivel az eredeti szám felvételekor a zenekar nem használt takkot (az ütem tartásához szükséges sávot), hanem élőben játszották fel az egészet, úgy döntöttünk, hogy csak az éneket hagyjuk meg, az alapot pedig átírjuk zongorára és akusztikus gitárra. Peti, a billentyűsünk szinte azonnal rátalált erre az egyszerű, de nagyon hatásos témára, aztán a végén pár orgona- és gitártémát átemeltünk még az eredetiből. Mindeközben pedig elég sokat ittunk.”

Polar Dear: „Örülök, hogy ehhez a dalhoz készíthettem remixet, mivel a negyedik albumról egyértelműen a Fuck Barcelona a kedvenc számom. A hangszerelést leginkább Endre éneke köré építettem fel. Nem akartam tipikus remixet csinálni mindenféle club zenékre hajazó klisékkel, inkább igyekeztem továbbvinni a Hangmásra jellemző nyers energikus hangzást úgy, hogy közben még is valami újat hozzak ki belőle a saját zenei világomat hozzáadva. Próbáltam bizonyos populáris határokon belül maradni, de aztán kitáncoltam az egésszel egy kicsit talán agresszívabb/zajosabb irányba. Eléggé inspiratív volt a szám, szóval hamar jöttek rá az ötletek! Ezúton is köszönöm a lehetőséget!”

HNGMS - RMX című lemez trekklistája:

1. MYGL - Tudom, hogy hol lax 
2. Szabó Benedek és a Galaxisok - Ginatonic 
3. Hó Márton -  #&@%
4. TMX - Budapest Calling 
5. Polar Dear - Fuck Barcelona
6. DSH - Éhség 
7. Vanis - Laura Palmer 
8. Kovary - 1993 
9. Revue - Újratervezés


a Hangmás legközelebb a WhoMadeWho előtt lép fel a Budapest Essentials fesztivál keretében, május 30-án, az Akváriumban, Facebook-eseményoldal


íme a teljes lemez:

https://recorder.blog.hu/2014/04/14/albumpremier_hngms_rmx
Albumpremier! HNGMS - RMX
süti beállítások módosítása