Álljunk össze! – Friss zenei együttműködési pletykák

2014.02.24. 10:50, subrecorder

kanye west_james blake.jpg

Ma már rengeteg zenésznek annyi különféle projektje fut egyszerre, hogy a "szupergrup" fogalom szinte teljesen elvesztette a jelentőségét. Néha azonban előfordulnak olyan párosítások - akár csak egy dal erejéig is -, hogy már a nevek olvasatára is megindul az ember nyálelválasztása. Az utóbbi időben három ilyet is pletykálnak.

A legfrissebb hír, miszerint Kanye West felkérte közreműködőnek következő albumára James Blake angol énekes-dalszerzőt. A rapper tavaly a kedvenc előadójának nevezte a legutóbbi Mercury-díjas britet, akinek állítása szerint Kanye már meg is hívta magához dolgozni a stúdiójába. Blake a Rolling Stone-nak adott interjújában azt mondja, érdekli a közös munka lehetősége, de nem hiszi, hogy hosszabb távú együttműködés lenne a dologból. A rapper azt nyilatkozta, hogy új lemezével olyan jelentős hatást kíván kiváltani, mint amilyet anno Bruce Springsteen Born In The U.S.A. című albuma. „Ha ezt a hangzást keresi, akkor nem velem kellene együtt dolgoznia” – mondta Blake nevetve. „Úgy látszik, túl sokat beszélek rapperekről, mert mostanában mindig erről kérdeznek. Annyi biztos, hogy nagyon izgatott vagyok” - tette hozzá.

dylan baldi.jpg

Dylan Baldi, a Cloud Nothings feje, és Nathan Williams, a Wavves frontembere is a közös munkát tervezik. Ez a párosítás kevésbé tűnik meglepőnek, lévén a két zenekar hasonló stílusban alkot, nekik köszönhetjük az utóbbi évek talán legjobb garázspunk lemezeit. Bár itt csak pletykáról beszélhetünk, több forrás szerint márciusban a két zenész bevonul a stúdióba és akár egy teljes, kollaboratív albummal is kijöhetnek. Addig is, Baldi április 1-jére ígéri az új Cloud Nothings-lemezt, melyről már be is mutattak egy számot, a címe pedig Here And Nowhere Else lesz.

A CLOUD NOTHINGS ELŐZŐ LEMEZÉT A RECORDER 2012 50 LEGJOBB ALBUMA KÖZÉ SOROLTA.


A legfurcsábbat hagytuk a végére. A kanadai garázsrocker, Mac DeMarco legutóbbi Los Angeles-i kiruccanása során lógott együtt az Odd Future-főnök Tyler, The Creatorrel, és ha már találkoztak, hát fel is vettek valamit egy stúdióban. Nem biztos, hogy ezek a felvételek valaha is napvilágra kerülnek, de felbukkant egy fotó a The Line Of Best Fit Twitterén, amin mindketten félmeztelenül állnak egy green screen előtt. Bármi is süljön ki ebből a párosításból, normálisabbak nem leszünk tőle, az biztos.

BfQat3aCYAAVGui.jpg


MAC DEMARCO LEGÚJABB DALÁRÓL ITT ÍRTUNK.

a címadó dal James Blake tavalyi, Mercury-díjas lemezéről:


az új Cloud Nothings-dal, az I'm Not Part Of Me:


Tyler, The Creator legfrissebb klipje, a Tamale című dalhoz:

https://recorder.blog.hu/2014/02/24/alljunk_ossze_friss_zenei_egyuttmukodesi_pletykak
Álljunk össze! – Friss zenei együttműködési pletykák
süti beállítások módosítása